Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Συστήνεται Διεύθυνση Πρόληψης της Βίας - Η βία δεν έχει χρώμα

tags :
Μητσοτάκης: Συστήνεται Διεύθυνση Πρόληψης της Βίας - Η βία δεν έχει χρώμα
Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι απέναντι στη βία δεν επιτρέπεται καμία υποχώρηση και κανένας συμψηφισμός
Τη σύσταση Διεύθυνσης Πρόληψης της Βίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατίας στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου.
Μάλιστα, στον απόηχο της επίθεσης ακροδεξιών στον δημοσιογράφο της Deutsche Welle, Thomas Jacobi, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «ύστερα από τόσες οδυνηρές εμπειρίες, στη σημερινή Ελλάδα δεν επιτρέπεται να έχουμε πολιτικούς που δεν συμπαρίστανται στα θύματα της βίας.
Και η Πολιτεία δεν επιτρέπεται να μην είναι αμείλικτη απέναντι στις επιθέσεις στης ακροδεξιάς», ενώ τόνισε πως «απέναντι στη βία δεν επιτρέπεται καμία υποχώρηση και κανένας συμψηφισμός».
Στην αρχή της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός είχε επισημάνει ότι «η βία είναι ρωγμή στο οικοδόμημα της δημοκρατίας που θα κλείσει» ενώ τόνισε ότι η αντεγκληματική πολιτική της κυβέρνησης ξεδιπλώνεται σε πολλά μέτωπα.
«Κλείνω με την βεβαιότητα ότι η σημερινή ημερίδα θα αποτελέσει μια πολύτιμη συμβολή στον προβληματισμό μας.
Η αντιμετώπισης της βίας περνά μέσα από την καταστολή αλλά και μέσα από την απαξίωση και απονομιμοποίησή της» τόνισε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης