Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Τεχνική αντίδραση από την Intralot – Άνοδος άνω του 7% με υψηλό όγκο συναλλαγών

tags :
Τεχνική αντίδραση από την Intralot – Άνοδος άνω του 7% με υψηλό όγκο συναλλαγών
Η κίνηση της μετοχής δε συνδέεται με την πρόσφατη αγορά του υπόλοιπου ποσοστού στην Inteltek καθώς η εταιρεία δεν έχει πλέον ουσιαστική δραστηριότητα 
Ισχυρή άνοδο άνω του 7% καταγράφει η μετοχή της Intralot και μάλιστα με υψηλό όγκο συναλλαγών σε μία συνεδρίαση με χαμηλό τζίρο για το ΧΑ λόγω και της αργίας στις ΗΠΑ.
Η μετοχή διαπραγματεύεται στα 0,4080 ευρώ με άνοδο 7,37% και όγκο άνω των 340 χιλ. τεμαχίων.
Ειδησεογραφικά δεν υπάρχει κάποιο νέο που να ωθεί τους επενδυτές σε τοποθετήσεις και δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πρόκειται περί τεχνικής ανοδικής κίνησης μετά από μία παραμονή κάτω από τα 0,40 ευρώ μερικών εβδομάδων και σε μία γενικότερη τάση των επενδυτών να τοποθετούνται το τελευταίο διάστημα σε μετοχές που δεν έχουν κάνει κίνηση.
Η πρόσφατη εξαγορά του ποσοστού της Turkcell στην Inteltek από την Intralot δεν μπορεί να αποτελεί λόγο ανόδου της μετοχής, καθώς δεν υπάρχει δραστηριότητα πλέον στην εταιρεία και ο όμιλος απλά κρατάει το «κέλυφος» στην παρούσα φάση.
Ένα θέμα που έχει απασχολήσει επενδυτές και αναλυτές έχει να κάνει με τις ζημιές της εταιρείας και με το ύψος της καθαρής θέσης όπως θα διαμορφωθεί στο τέλος της χρήσης 2019, καθώς δεν αποκλείεται να ενεργοποιηθεί ο κανονισμός περί εισόδου στην επιτήρηση.
Σύμφωνα πάντως με πηγές από την εταιρεία, η εισηγμένη διαθέτει περιουσιακά στοιχεία τα οποία έχουν αποτιμηθεί σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από την πραγματική τους αξία και θα μπορούσε να αποφύγει μέσω επανεκτίμησης την είσοδο στην επιτήρηση.
Ο όμιλος εστιάζει πάντως στην απομόχλευση και στη βελτίωση του ισολογισμού με μία σειρά κινήσεων, όπως και η πώληση μη βασικών δραστηριοτήτων.
Η αποτίμηση ανέρχεται στα 64 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης