Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Αναδρομικά 7 μηνών με τις συντάξεις Απριλίου 2020 - Όλες οι αλλαγές του νέου ασφαλιστικού

Αναδρομικά 7 μηνών με τις συντάξεις Απριλίου 2020 - Όλες οι αλλαγές του νέου ασφαλιστικού
Τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης αφορούν όλους τους συνταξιούχους παλιούς και νέους που έχουν συμπληρώσει πάνω από 30 χρόνια εργασίας
Η μετατροπή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, σε Εθνικό ψηφιακό ασφαλιστικό φορέα e-ΕΦΚΑ» που θα περιλαμβάνει ταυτόχρονα και την συγχώνευση του Επικουρικού ΕΤΕΑΕΠ θα είναι ο κεντρικός κορμός του ασφαλιστικού συστήματος, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο που δίνεται σήμερα σε δημόσια διαβούλευση.
Βασικότερες διατάξεις του νομοσχεδίου είναι οι αυξήσεις και η χορήγηση αναδρομικών 7 μηνών σε περίπου 1.000.000 συνταξιούχους της κύριας και επικουρικής ασφάλισης, αφενός από την αλλαγή των συντελεστών υπολογισμού των συντάξεων (https://bankingnews.gr/index.php?id=477647)  –πριμοδότηση συντάξεων αλλά και παραμονής στην απασχόληση πάνω από τα 30 έτη και μέχρι τα 40. Από το 41ο έτος και μετά η σύνταξη θα αναπληρώνεται κατά 0,5% του συντάξιμου μισθού.
Αφετέρου, στις επικουρικές συντάξεις με άθροισμα άνω των 1.300 ευρώ που κόπηκαν με το νόμο Κατρούγκαλου.
Οι μέσες αυξήσεις για την πλειοψηφία των συνταξιούχων θα κυμαίνονται από 12 ως 57 ευρώ για συντάξεις από 600-1.000 ευρώ που είναι και οι περισσότερες, ενώ στο σύνολό τους οι αυξήσεις θα ξεπεράσουν τα 255 ευρώ για όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί με περισσότερα από 31 χρόνια ασφάλισης.  
Συνολικά το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει 12 αλλαγές, τις οποίες έχει αποκαλύψει το BN (https://bankingnews.gr/index.php?id=476358).
Όσοι συνταξιοδοτηθούν από τον Φεβρουάριο που θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο με συντάξιμο μισθό τα 1.500 ευρώ με 40 χρόνια εργασίας θα πάρουν αυξημένη σύνταξη από 72 ως 108 ευρώ.
Τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης αφορούν όλους τους συνταξιούχους παλιούς και νέους που έχουν συμπληρώσει πάνω από 30 χρόνια εργασίας.
Τα αναδρομικά των συντάξεων θα δοθούν από 1η Οκτωβρίου εφάπαξ στους συνταξιούχους περί τα μέσα Απριλίου μετά τον επανυπολογισμό των συντάξεων τους με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης