Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Γιατί οι ΗΠΑ δεν ενημέρωσαν άμεσα για τους 11 τραυματίες Αμερικανούς από τις ιρανικές επιθέσεις στο Ιράκ

tags :
Γιατί οι ΗΠΑ δεν ενημέρωσαν άμεσα για τους 11 τραυματίες Αμερικανούς από τις ιρανικές επιθέσεις στο Ιράκ
Μέρες μετά την επίθεση, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Mark Esper είπε ότι υπήρξαν μόνο ζημιές στην αεροπορική βάση του Al-Asad
Μόλις πριν λίγες μέρες το κοινό στις ΗΠΑ εξακολουθούσε να πιστεύει ότι δεν υπήρξαν θάνατοι ή τραυματισμοί Αμερικανών στρατιωτών στο Ιράκ από τις πυραυλικές επιθέσεις των Ιρανών σε στρατιωτικές βάσεις.
Μέρες μετά την επίθεση, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Mark Esper είπε ότι υπήρξαν μόνο ζημιές στην αεροπορική βάση του Al-Asad και υπογράμμιζε:
«Το σημαντικότερο είναι ότι δεν υπάρχουν απώλειες Αμερικανών, ούτε συμμάχων».
Αλλά την Παρασκευή (17/1) αποκαλύφθηκε ότι 11 Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν στην επίθεση και μερικοί εξ αυτών μεταφέρθηκαν από το Ιράκ για την παροχή καλύτερης θεραπείας.
Οκτώ μεταφέρθηκαν στη Γερμανία και τρεις στο Κουβέιτ.
«Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι δεν υπήρξε καμία προσπάθεια να καθυστερήσει η δημοσίευση πληροφοριών σχετικά με τους τραυματισμούς από την επίθεση του Ιράν στις 8 Ιανουαρίου σε βάση που φιλοξενεί τις αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ», αναφέρει το Reuters.
«Οι επίσημες αναφορές των ΗΠΑ για την επίθεση μετατοπίστηκαν χρονικά από τότε που συνέβη η επίθεση.
Αυτό είναι πολύ προφανές σε οποιονδήποτε, είτε υποστηρίζει την πολιτική του Trump για το Ιράν ή όχι», αναφέρει και το CNN.
Τώρα η εξήγηση του Πενταγώνου φαίνεται να είναι ότι ο Esper δεν ενημερώθηκε ούτε καν για τους 11 τραυματίες μέχρι την Πέμπτη (16/1), καθώς  «μόνο ένας ορισμένος αριθμός τραυματισμών» πρέπει να αναφέρεται στο γραφείο του υπουργού Άμυνας», σύμφωνα με το CNN.
Όπως λένε εκπρόσωποι του Πενταγώνου, στις αναφορές για τραυματισμούς στρατιωτών δεν περιλαμβάνονται εκείνες οι περιπτώσεις που δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρές.
Εν κατακλείδι, όπως υποστηρίζουν αναλυτές το Πεντάγωνο μάλλον δεν αξιολόγησε σωστά τη μεγαλύτερη επίθεση εναντίον αμερικανικών βάσεων που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στη Μέση Ανατολή.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης