Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διάσκεψη του Βερολίνου: Αποχή από εχθροπραξίες κατά πετρελαϊκών εγκαταστάσεων

Διάσκεψη του Βερολίνου: Αποχή από εχθροπραξίες κατά πετρελαϊκών εγκαταστάσεων
Η κρατική εταιρεία πετρελαίου NOC που εδρεύει στην Τρίπολη αναγνωρίζεται ως η μόνη νόμιμη οντότητα που επιτρέπεται να πωλεί λιβυκό πετρέλαιο
Η διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη που θα διεξαχθεί σε λίγες ώρες, καλεί όλες τις πλευρές να απέχουν από εχθροπραξίες κατά πετρελαϊκών εγκαταστάσεων, σύμφωνα με το προσχέδιο του τελικού ανακοινωθέντος.
Επιπλέον, σύμφωνα με το προσχέδιο του τελικού ανακοινωθέντος που πρόκειται  να συζητηθεί κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης, η κρατική εταιρεία πετρελαίου NOC που εδρεύει στην Τρίπολη αναγνωρίζεται ως η μόνη νόμιμη οντότητα που επιτρέπεται να πωλεί λιβυκό πετρέλαιο.
Το εν λόγω αίτημα γίνεται αφού δυνάμεις πιστές στον στρατάρχη K. Haftar απέκλεισαν τους κύριους τερματικούς σταθμούς εξαγωγής πετρελαίου στην ανατολική Λιβύη.
Σημειώνεται ότι το εμιράτο του Κατάρ καταδικάζει την έφοδο στο λιμάνι στη Zueitina, μέσω του οποίου εξάγεται αργό από τη Λιβύη, στην οποία προχώρησαν δυνάμεις από περιοχές ελεγχόμενες από τον αυτοαποκαλούμενο Λιβυκό Εθνικό Στρατό (ΛΕΣ) του στρατάρχη Haftar.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης