Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης έχει τρελάνει την Ελλάδα, o Μητσοτάκης παίζει λάθος το παιχνίδι - Σκληρή απάντηση από την Αθήνα

Erdogan: Η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης έχει τρελάνει την Ελλάδα, o Μητσοτάκης παίζει λάθος το παιχνίδι - Σκληρή απάντηση από την Αθήνα
Πυρά Erdogan κατά Μητσοτάκη - Απάντηση σε υψηλούς τόνους από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών
«Η συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης έχει τρελάνει την Ελλάδα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος R.T. Erdogan, σημειώνοντας ότι η χώρα μας έχει ενοχληθεί ιδιαίτερα επειδή δεν προσκλήθηκε στη Γερμανία, για να συμμετάσχει στη σημερινή Διάσκεψη του Βερολίγου για τη Λιβύη.
Ο Erdogan αναχωρώντας από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης για το Βερολίνο προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις με επίκεντρο την Ελλάδα και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.    
Ειδικότερα, ο Τούρκος πρόεδρος, σχολιάζοντας την πρόσφατη επίσκεψη του στρατάρχη Haftar στην Αθήνα, ανέφερε ότι η Ελλάδα μπήκε σε μια λογική ρεβανσισμού «τι να κάνουμε με ποιον να συμφωνήσουμε για να πάρουμε γυρίσουμε το παιχνίδι».
Υπογράμμισε πως «ο Haftar δεν έχει καμία αξία.
Ο Sarraj όμως είναι ένας ηγέτης αναγνωρισμένος από τον ΟΗΕ» και συνέχισε λέγοντας «βρήκαν μια φόρμουλα, κάλεσαν τον Haftar στην Ελλάδα, πήγε εκεί, πόζαραν και έκαναν συναντήσεις αφού δεν είχαν προσκληθεί με την προσπάθεια να δουν που θα οδηγήσει αυτό». Θα δούμε τι θα κάνει ο Haftar στη Γερμανία.
Αλλά ο Μητσοτάκης το παιχνίδι το παίζει λάθος, δεν κάνει ορθά βήματα.
Δεν ξεκίνησε καλά σε αυτή την διαδικασία.
Και στις σχέσεις με την Τουρκία δεν κάνει καλά βήματα.
Στη σύνοδο του ΝΑΤΟ μιλήσαμε μαζί του 1,5 ώρα του εξηγήσαμε πράγματα όμως φαίνεται πως τα βήματα που γίνονται δεν είναι σωστά».
Περαιτέρω, ο Erdogan σημείωσε πως ότι οι εχθροπραξίες από την πλευρά του 'πραξικοπηματία' Haftar και των υποστηρικτών του «παραβιάζουν δημοσίως την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών κι έχουν αγνοηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα».
Για τη Διάσκεψη στο Βερολίνο, ανέφερε ότι οι συνομιλίες σχετικά με τη Λιβύη είναι ένα σημαντικό βήμα για την παγίωση μιας κατάπαυσης του πυρός.

Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ

Σκληρή απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Tayyip Erdogan, έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.
«Για την Ελλάδα, σταθερή μέριμνα δεν είναι η άσκηση πολιτικής μέσω ανεδαφικών και προκλητικών δηλώσεων, αλλά η εφαρμογή των βημάτων εκείνων που διασφαλίζουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε όλη την περιοχή.
Όσο για τα περί ορθού βηματισμού, είναι τουλάχιστον οξύμωρο να επιχειρεί μαθήματα διεθνούς νομιμότητα ο κατεξοχήν παραβάτης αυτής στην περιοχή μας», σημειώνει στην απάντησή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης