Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέος κοροναϊός στην Κίνα: Αυξάνονται τα κρούσματα πνευμονίας - Καταγράφηκαν άλλα 17

tags :
Νέος κοροναϊός στην Κίνα: Αυξάνονται τα κρούσματα πνευμονίας - Καταγράφηκαν άλλα 17
Τρεις από τους νέους ασθενείς είναι σε σοβαρή κατάσταση
Αυξάνονται τα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Κίνα, καθώς ανιχνεύτηκαν άλλα 17 και υπάρχει ανησυχία για εξάπλωσή του σε όλη τη χώρα εν όψει και των εορταστικών εκδηλώσεων στα τέλη του μήνα, οπότε και αναμένεται να ταξιδέψουν εκατομμύρια άνθρωποι.
Τρεις από τους νέους ασθενείς είναι σε σοβαρή κατάσταση, καθώς ο ιός προκαλεί πνευμονία, ενώ συνολικά 62 έχουν νοσήσει και δύο έχουν πεθάνει.
Οι 17 νέοι ασθενείς άρχισαν να εμφανίζουν συμπτώματα, κυρίως πυρετό και βήχα, πριν από τη 13η Ιανουαρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση
Μετά τις προειδοποιήσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τρία από τα μεγαλύτερα διεθνή αεροδρόμια των ΗΠΑ, αλλά και πολλά άλλα σε ασιατικά κράτη, όπως η Ιαπωνία, η Ταϊλάνδη, η Νότια Κορέα, η Σιγκαπούρη και η Μαλαισία υποβάλλουν σε εξετάσεις τους ταξιδιώτες κατά την άφιξή τους.
Ο νέος ιός είναι από τη μεγάλη οικογένεια των κορονοϊών, όπως και   το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (ΣΟΑΣ),από το οποίο είχαν πεθάνει παγκοσμίως 800 άνθρωποι το 2002-03 και η εξάπλωσή του είχε αρχίσει επίσης από την Κίνα.
Αν και οι ειδικοί λένε ότι ο νέος ιός δεν είναι τόσο φονικός, λίγα είναι γνωστά για την προέλευσή του και το πόσο εύκολα ή, δύσκολα μεταδίδεται.
Η Ταϊλάνδη και η Ιαπωνία έχουν αναφέρει επίσης κρούσματα, ενώ και στις δύο χώρες όσοι προσβλήθηκαν είχαν ταξιδέψει στην κινέζικη επαρχία Wuhan.
Mπορεί να υπάρχουν επίσης πολλά περισσότερα κρούσματα από όσα έχουν ανακοινώσει οι αρχές της επαρχίας Wuhan και επιστήμονες πιστεύουν ότι στις 12 Ιανουαρίου ήταν 1.723.
Οι 17 νέοι ασθενείς εκδήλωσαν συμπτώματα, όπως πυρετός και βήχας, πριν από τις 13 Ιανουαρίου.
Η επιβεβαίωση ότι έχουν τον ιό ήρθε στις 16 και 17 Ιανουαρίου, όταν έκαναν το σχετικό τεστ στα νοσοκομεία.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης