Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διάσκεψη Βερολίνου για τη Λιβύη: Ξεκινά στις 15:10 - Συνάντηση Merkel με Macron

Διάσκεψη Βερολίνου για τη Λιβύη: Ξεκινά στις 15:10 - Συνάντηση Merkel με Macron
Στο Βερολίνο θα βρίσκονται ο πρωθυπουργός της Λιβύης Fayez al-Sarraj, αλλά και ο στρατάρχης Khalifa Haftar
Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της Διάσκεψης του Βερολίνου για την Λιβύη, καθώς θα ξεκινήσει τις εργασίες της στην Καγκελαρία με την καθιερωμένη «οικογενειακή φωτογραφία» των συμμετεχόντων στις 15:10 (σ.σ.: όλες οι ώρες Ελλάδος) σήμερα, Κυριακή 19/1.
Όπως έγινε γνωστό με ανακοίνωση της Καγκελαρίας, στις 10:45 η καγκελάριος A. Merkel θα υποδεχθεί τον Πρόεδρο του Κονγκό Denis Sassou Nguesso Νγκουέσο, ο οποίος θα τεθεί επικεφαλής της Υψηλής Επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης για την Λιβύη.
Στη συνέχεια,  στις 13:15 η κ. Merkel θα έχει διμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Ε. Macron και μία ώρα αργότερα, στις 14:15 θα καλωσορίσει όλους τους συμμετέχοντες στην Διάσκεψη, η οποία θα ολοκληρωθεί με κοινή συνέντευξη Τύπου.
Αν και ακόμη οι διοργανωτές δεν έχουν ανακοινώσει επισήμως τους συμμετέχοντες, είναι γνωστό ότι στην Διάσκεψη θα λάβουν μέρος ο πρόεδρος της Γαλλίας, Ε. Macron, ο πρόεδρος της Ρωσίας, V. Putin, , ο πρόεδρος της Τουρκίας, Τ. Erdogan, ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Abdel Fattah el Sisi, , ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μ. Pompeo, και ανώτεροι αξιωματούχοι από την Μεγάλη Βρετανία, την Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιταλία, την Αλγερία και τα Ηνωμένα Έθνη, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Αφρικανική Ένωση και τον Αραβικό Σύνδεσμο.
Επίσης, στο Βερολίνο θα βρίσκονται ο πρωθυπουργός της Λιβύης Fayez al-Sarraj, αλλά και ο στρατάρχης Khalifa Haftar, οι οποίοι, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της γερμανικής κυβέρνησης, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel, θα εμπλακούν στις εργασίες της Διάσκεψης μόνο εάν οι υπόλοιποι συμμετέχοντες έχουν προηγουμένως συμφωνήσει στο τελικό κοινό ανακοινωθέν.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα του περιοδικού, στη διάρκεια των συνομιλιών οι δύο άνδρες θα παραμείνουν πιθανότατα στα ξενοδοχεία τους στο Βερολίνο και μάλιστα, ενώ αρχικά οι δυο τους δεν θα ελάμβαναν μέρος στην Διάσκεψη, το σχέδιο άλλαξε  μετά την επιμονή της Ρωσίας και άλλων συμμετεχόντων.
Τέλος, στη συνέντευξη Τύπου με την οποία θα ολοκληρωθεί η Διάσκεψη, εκτός από την καγκελάριο A. Merkel και τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Α. Guterres αναμένεται να λάβουν μέρος και οι εκπρόσωποι πολλών από τις χώρες οι οποίες συμμετέχουν.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης