Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκέρτσος: Εργαλείο εθνικής επιβίωσης μια συνεκτική πολιτική για τη στήριξη της οικογένειας

Σκέρτσος: Εργαλείο εθνικής επιβίωσης μια συνεκτική πολιτική για τη στήριξη της οικογένειας
"Ένα νέο πρόγραμμα "κοινωνικής κατοικίας" για τα νέα ζευγάρια που ξεκινούν τώρα τη ζωή τους σύντομα θα τεθεί σε εφαρμογή", σύμφωνα με τον Άκη Σκέρτσο
«Η κυβέρνηση πιστεύει ότι μια συνεκτική πολιτική για τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας αποτελεί εργαλείο εθνικής επιβίωσης», τονίζει σε άρθρο στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος.
«Το είχε πει προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γίνεται πράξη με δέσμη κινήτρων για τα νέα ζευγάρια προκειμένου να δημιουργήσουν οικογένεια και με πρόσθετες διευκολύνσεις για την ανατροφή των παιδιών τους», προσθέτει.
Κατά τον ίδιο, «στην αιχμή της νέας στρατηγικής για την ανάσχεση της υπογεννητικότητας» είναι το επίδομα των 2.000 ευρώ, «το οποίο για πρώτη φορά θεσπίζεται και θα χορηγείται στο εξής για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα».
Ο ίδιος κάνει αναφορά και σε άλλα «στοχευμένα μέτρα δημογραφικής πολιτικής και στήριξης της οικογένειας», όπως η υπαγωγή στον χαμηλό ΦΠΑ όλων των βρεφικών ειδών και ειδών πρώτης ανάγκης για τις νέες μητέρες, καθώς επίσης και η προσαύξηση κατά 1.000 ευρώ του αφορολόγητου ορίου για κάθε παιδί ανεξαρτήτως του αριθμού των ανήλικων τέκνων.
Υπογραμμίζει ότι με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «διευκολύνεται η πρόσβαση των δήμων της χώρας σε χρηματοδότηση για τη λειτουργία περισσότερων βρεφονηπιακών σταθμών.
Ακόμη, σύμφωνα με τον κ.Σκέρτσο,  πρόσθετη μέριμνα θα λαμβάνεται για τις οικογένειες «σε ορεινές και οικονομικά μειονεκτικές περιοχές», ενώ «θεσπίζεται το αφορολόγητο και ακατάσχετο της ενίσχυσης που παίρνουν, ώστε να ελαφρυνθούν από τα βαρύτερα έξοδα διαβίωσης».
Σημειώνει ότι  «ένα νέο πρόγραμμα "κοινωνικής κατοικίας" για τα νέα ζευγάρια που ξεκινούν τώρα τη ζωή τους σύντομα θα τεθεί σε εφαρμογή».
Σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο, η αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας απαιτεί, μεταξύ άλλων, «θετικά και έξυπνα μέτρα πολιτικής και σημαντικούς πόρους» και «δεν αντιμετωπίζονται με διχαστικές σταυροφορίες που έμμεσα προπαγανδίζουν την περιστολή του δικαιώματος των γυναικών να επιλέξουν τη μητρότητα, όπως έγινε πρόσφατα, με αντιαισθητικά πρωτοσέλιδα και αντιεπιστημονικές αφίσες».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης