Τελευταία Νέα
Οικονομία

Επαφές Τσακίρη στην Ιαπωνία για την Αναπτυξιακή Τράπεζα

Επαφές Τσακίρη στην Ιαπωνία για την Αναπτυξιακή Τράπεζα
H Αναπτυξιακή Τράπεζα αποτελεί τη μετεξέλιξη του ΕΤΕΑΝ
Σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους δύο πιστωτικών ιδρυμάτων της Ιαπωνίας θα έχει τις επόμενες ημέρες ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γ. Τσακίρης, στο πλαίσιο των επαφών που θα έχει στο Τόκιο με αντικείμενο τη λειτουργία της Αναπτυξιακής Τράπεζας το συντομότερο δυνατόν.
Οι συζητήσεις του Γ. Τσακίρη, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνουν με επενδυτικές ιαπωνικές τράπεζες , μεταξύ των οποίων η Japan Bank of International Cooperation (JBIC κρατική επενδυτική τράπεζα που δραστηριοποιείται επενδυτικά σε όλο τον κόσμο).
Σημειώνεται ότι στη σύσταση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας αναφέρθηκε κατά τη χθεσινή ομιλία του στην εκδήλωση για τη διαμόρφωση του νέου ΕΣΠΑ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι αναμένει σύντομα από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνι Γεωργιάδη, να παρουσιάσει το αναλυτικό master plan με στόχο «να γίνει μία προσπάθεια συμμαζέματος δράσεων που υλοποιούνται ασυντόνιστα εδώ και εκεί».
Στόχος της κυβέρνησης είναι η Αναπτυξιακή Τράπεζα να αποτελέσει το κεντρικό εργαλείο αναπτυξιακής στρατηγικής, ενώ σχεδιάζονται διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία.
Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, «χρειαζόμαστε έναν ενιαίο φορέα σχεδιασμού και συντονισμού προγραμμάτων επιχειρηματικότητας κατά τη νέα προγραμματική περίοδο.
Πιστεύω ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα η τράπεζα θα είναι σε θέση να οργανώσει την προσφορά σε ελληνικές επιχειρήσεις μίας ευρείας γκάμας προϊόντων για όλες τις φάσεις της λειτουργίας και της ανάπτυξης».
Υπενθυμίζεται ότι η Αναπτυξιακή Τράπεζα αποτελεί τη μετεξέλιξη του ΕΤΕΑΝ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης