Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump για Khamenei: Καλά θα κάνει να προσέχει πολύ τα λόγια του

Trump για  Khamenei: Καλά θα κάνει να προσέχει πολύ τα λόγια του
Η απάντηση του D. Trump, στον ανώτατο ηγέτη του Ιράν Ayatollah Ali Khamenei
Nα «προσέχει» τη φρασεολογία του κάλεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, D. Trump, τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν Ayatollah Ali Khamenei, που σε ένα σπάνιο κήρυγμά του στο τέμενος Μουσάλα της Τεχεράνης κατήγγειλε τους «αμερικάνους κλόουν» οι οποίοι κατ’ αυτόν ξεστομίζουν «τα πιο δηλητηριώδη» ψέματα για τη χώρα του.
Ο D. Trump, σχολίασε μέσω Twitter πως «ο λεγόμενος ‘ανώτατος ηγέτης’ του Ιράν, που δεν είναι και πολύ ανώτατος τελευταία, είχε μερικά πολύ μοχθηρά πράγματα να πει για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη».
Πρόσθεσε ο D. Trump πως «η οικονομία τους καταρρέει και ο λαός τους υποφέρει», αναφερόμενος στους ιρανούς ηγέτες και τις αμερικανικές κυρώσεις που επανέφερε σε ισχύ αφότου απέσυρε τις ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας του Ιράν το 2018.
«Καλά θα κάνει να προσέχει πολύ τα λόγια του!», συνέχισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Σημειώνεται ότι ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν, Ayatollah Ali Khamenei, προχώρησε σε νέα επίθεση κατά του Αμερικανού προέδρου και μάλιστα, χαρακτήρισε τον Trump «κλόουν» ο οποίος απλά προσποιείται ότι θα στηρίξει τον ιρανικό λαό.
Ο ίδιος είπε ότι ο Trump θα μαχαιρώσει πισώπλατα το Ιράν, ενώ επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ λειτούργησαν «άνανδρα» δολοφονώντας τον Ιρανό στρατηγό Qassem Soleimani στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης.
Ο Khamenei αναφέρθηκε και στην πτώση του ουκρανικού αεροσκάφους κάνοντας λόγο για ένα ατύχημα που προκάλεσε θλίψη στο Ιράν ενώ προκάλεσε χαρά στους εχθρούς του.
Τέλος, τόνισε ότι οι δυτικές χώρες είναι πολύ αδύναμες για να «γονατίσουν» τους Ιρανούς, ενώ συμπλήρωσε ότι το Ιράν είναι πρόθυμο να διαπραγματευτεί αλλά όχι με τις ΗΠΑ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης