Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αποστολάκης: Δεν είναι ακίνδυνο το μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης - Αν χρειαστεί η Ελλάδα θα πρέπει να αντιδράσει

tags :
Αποστολάκης: Δεν είναι  ακίνδυνο το μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης - Αν χρειαστεί η Ελλάδα θα πρέπει να αντιδράσει
Την ανάγκη η Ελλάδα να καταστήσει σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις πως αν βρεθεί σε περίπτωση που παραβιάσουν τα κυριαρχικά της δικαιώματα θα είναι υποχρεωμένη να αντιδράσει επισήμανε ο πρώην υπουργός Άμυνας
Την ανάγκη η Ελλάδα να καταστήσει σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις πως αν βρεθεί σε περίπτωση που παραβιάσουν τα κυριαρχικά της δικαιώματα θα είναι υποχρεωμένη να αντιδράσει επισήμανε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο πρώην υπουργός Άμυνας, ναύαρχος εν αποστρατεία Ευάγγελος Αποστολάκης.
«Θα πρέπει να συνταχθούν με το διεθνές δίκαιο» τόνισε ο κ. Αποστολάκης για τον διεθνή παράγοντα.
«Ο Erdogan είναι ταύρος εν υαλοπωλείω, ό,τι θέλει κάνει, του δίνουν συγχωροχάρτια, αυτό το πράγμα δεν μπορεί να συνεχιστεί» τόνισε.
«Χρειάζονται και οικονομικά μέτρα, εκεί που πονάει ο Erdogan» σημείωσε ακόμη.
«Δεν είναι αθώο ούτε ακίνδυνο το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης δημιουργεί πρόσθετο πρόβλημα, είναι άκυρο, αλλά αυτός θα το επικαλείται και θα το διεκδικεί πάντα…
Ακόμα κι αν αλλάξει κυβέρνηση στην Λιβύη αυτός θα συνεχίσει να επικαλείται το μνημόνιο θα λέει ‘’υπάρχει συνέχεια’’» επισήμανε.
«Η κατάσταση είναι δύσκολη και περίπλοκη, και χρειάζεται ψυχραιμία και συναίνεση από όλους αλλά και να υπάρξει στήριξη στις επιλογές της κυβέρνησης για να έχουμε ένα αρραγές μέτωπο στο εξωτερικό» ανέφερε ο πρώην υπουργός.
Σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκη ήταν μεγάλη σημαντική απώλεια, ήττα, η απουσία της Ελλάδας από τη Διάσκεψη το Βερολίνου, αλλά η επίσκεψη Haftar είχε τη σημασία της δείχνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση κάνει τις δικές της κινήσεις και διαδραματίζει ρόλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης