Γιατί η ΕΕ πρέπει να ανησυχεί για πιθανό θερμό επεισόδιο Ελλάδας - Τουρκίας

Γιατί η ΕΕ πρέπει να ανησυχεί για πιθανό θερμό επεισόδιο Ελλάδας - Τουρκίας
Το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου Ελλάδας - Τουρκίας δεν μπορεί να αποκλειστεί αναφέρει το πρακτορείο
Στους φόβους για πιθανό θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, εξαιτίας του ζητήματος των υδρογονανθράκων και των θαλάσσιων ζωνών αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, σε δημοσίευμα για ζητήματα που αφορούν τον ευρύτερο χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Ενώ η ΕΕ στέκεται έντρομη μπροστά στην πιθανότητα ενός νέου μαζικού μεταναστευτικού ρεύματος και ενώ αυτή η τελευταία έχει γίνει βασικό κριτήριο στον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι Βρυξέλλες τα ζητήματα της Τουρκίας και της Λιβύης, το μπλοκ των "28" ίσως θα πρέπει να διευρύνει το εύρος των ανησυχιών του», τονίζει το πρακτορείο.
«Ο πρόεδρος Tayyip Erdogan δηλώνει ότι θα εκδώσει άδειες για εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο και θα ξεκινήσει έρευνες, σε ύδατα τα οποία η Ελλάδα θεωρεί δικά της, με βάση το δίκαιο των Ηνωμένων Εθνών.
Για την Αθήνα, κάτι τέτοιο θα ξεπερνούσε τα όρια και ακόμη μια απόφαση σε επίπεδο ΕΕ ή μια διπλωματική νότα μπορεί να μην είναι πλέον αρκετή», συνεχίζει το Bloomberg.
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να βρεθεί χωρίς πολλές επιλογές παρά να αναχαιτίσει τα τουρκικά γεωτρύπανα, αλλιώς θα ρισκάρει μια πολιτική αυτοκτονία.
Και μετά;
Όσοι θυμούνται τον Ιανουάριο του 1996, γνωρίζουν ότι κακά πράγματα μπορούν να συμβούν και κατά λάθος.
Χρειάζεται μόνον ένας κακός υπολογισμός σε ένα ζήτημα που έρχεται από το παρελθόν και χρονίζει για να οδηγηθεί μια κατάσταση στην καταστροφή», καταλήγει.
Image

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS