Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Trump κινεί τη διαδικασία διορισμού δύο συμμάχων του στο διοικητικό συμβούλιο της Fed

tags :
Ο Trump κινεί τη διαδικασία διορισμού δύο συμμάχων του στο διοικητικό συμβούλιο της Fed
Ο D. Trump κίνησε τη διαδικασία διορισμού δύο συμμάχων του στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ
Ο D. Trump κίνησε τη διαδικασία διορισμού δύο συμμάχων του στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, ή Fed), την οποία κατηγορεί ακατάπαυστα ότι δεν πράττει αρκετά για να τονώσει την οικονομία και τις... πιθανότητές του να επανεκλεγεί πρόεδρος τον Νοέμβριο του 2020.
Χρειάστηκαν έξι μήνες και δύο αναρτήσεις του μεγιστάνα στο Twitter, με την πρώτη από τις οποίες ανήγγειλε την πρόθεσή του να ονομάσει την Judy Shelto και τον Christopher Waller στο συμβούλιο των κυβερνητών της Fed, για να εκδοθεί πιο επίσημη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Για να καταλάβουν θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο της ισχυρότερης κεντρικής τράπεζας του κόσμου, τα δύο πρόσωπα που ονόμασε υποψήφια ο Trump θα χρειαστεί να εξασφαλίσουν την έγκριση της αμερικανικής Γερουσίας.
Αυτή δεν θα είναι αυτόματη.
Οι δύο προηγούμενοι υποψήφιοι που πρότεινε ο Trump είχαν τόσο οφθαλμοφανή έλλειψη των τυπικών προσόντων που ακόμη και Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές είχαν καταστήσει σαφές πως η έγκριση των διορισμών τους αποκλειόταν.
Τα δύο πρόσωπα που έχρισε υποψήφια ο Trump πάντως είναι αμφότερα οικονομολόγοι.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης