Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με το… στανιό νέα υψηλά, ενδιαφέρον για μικρομεσαία

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με το… στανιό νέα υψηλά, ενδιαφέρον για μικρομεσαία
ΑΓΟΡΑ: Είναι λίγο απογοητευτικό να βλέπεις το ράλι στις ξένες αγορές και η δική μας να κοιτάζει αδιάφορα και να μην μπορεί να κάνει ένα, έστω και μικρότερης έκτασης ράλι. Πάλι καλά που κάποια ποιοτικά μικρομεσαία έκαναν κίνηση σήμερα και μας άφησαν μία γλυκιά γεύση. Ναι είναι σε νέα υψηλά ο γενικός δείκτης, αλλά μιλάμε για τις 930 μονάδες!!

Είναι φανερό πως κάτι περιμένουν οι επενδυτές. Κάτι θέλουν και το δείχνουν με τη στάση τους στο ταμπλό. Χρειάζεται ένα καταλύτη και μάλιστα ισχυρό το ΧΑ για να δείξει σε όλους τι αξίζει. Ναι, συμφωνούμε με κάποιους αναλυτές ότι σύμφωνα με τα κέρδη που βλέπουμε συνολικά δεν είναι φθηνό, αλλά σε επιμέρους περιπτώσεις υπάρχει καλό περιθώριο.

Κάποιες αναλύσεις χρηματιστηριακών οι οποίες συγκρίνουν τις εγχώριες επιχειρήσεις με τις αντίστοιχες του εξωτερικού δείχνουν ότι οι δικές μας έχουν πλεονέκτημα. Πρόσφατα παραδείγματα η Autohellass, αλλά θα πούμε και την ΕΥΔΑΠ και όχι μόνο. Που είναι όμως το ενδιαφέρον; Καλά η Autohellas έχει δώσει καλή κίνηση, αλλά άλλες;

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Δεν απογοητευόμαστε, δεν το βάζουμε κάτω, κάποια στιγμή θα περάσουν και από τον… πάγκο μας. Τόσες και τόσες φορές έχει γίνει. Λείπει όμως και εκείνη η εγχώρια επενδυτική κοινότητα που θα μπορούσε να βάλει πλάτη και να εκμεταλλευτεί τις εκάστοτε ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Δυστυχώς τα περιμένουμε όλα από τους ξένους…

Το κλείσιμο στις 934 μονάδες είναι βέβαια νέο υψηλό, αλλά όποιος είδε όλη τη συνεδρίαση, όπως και αυτές των προηγούμενων ημερών, βγάζει αντίστοιχο συμπέρασμα με το δικό μας, πιστεύουμε. Ξεχώρισε η Μυτιληναίος, η Jumbo, η Aegean και λίγο ΟΠΑΠ και Coca Cola.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Και ξαφνικά βγαίνει μία εντολή στην Alpha Bank και την πάει στο -6%. Τρομερή κίνηση για ένα blue chip. Από το μηδέν στο -6% δεν είναι και μικρή απόσταση. Επανήλθε βέβαια η κανονικότητα και τελικά η μετοχή έκλεισε αμετάβλητη. Κατά τα λοιπά οι τράπεζες ήταν σήμερα αδιάφορες.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Επιτέλους ξέφυγε ανοδικά περνώντας πάνω από τα 10 ευρώ. Δεν απομακρύνθηκε βέβαια, αλλά για λίγο έδειξε μία καλύτερη συμπεριφορά. Φυσικά και θεωρούμε τη μετοχή φθηνή.

ΕΥΔΑΠ: Τι να πούμε!! Θα επαναλάβουμε πως χρειάζεται υπομονή και γερό στομάχι. Πάλι μεγάλος ο όγκος και δεν μπόρεσε να πάει πάνω από τα 7,60 ευρώ, άρα γυρίζει να πάρει φόρα από χαμηλότερα. Στα 7,50 ευρώ και στο -1,45% με όγκο 104 χιλ .τεμάχια.

VIOHALCO: Τέσσερις συνεχόμενες συνεδριάσεις και από την αρχή του έτους έχει άνοδο 7%. Βέβαια η στήλη περιμένει ένα ανοδικό ξέσπασμα και δεν το έχουμε δει ακόμα.

ΕΛΛΑΔΟΣ: Στα 15,10 ευρώ το κλείσιμο με τα 15 ευρώ να είναι ένα σημείο που το λες και κρίσιμο, γιατί αν περάσει πάνω ανοίγει ο δρόμος για καλή κίνηση. Ίδωμεν..

DOPPLER: Προφανώς σήμερα έγινε διανομή μετοχών προκειμένου να πάρει μπροστά η μετοχή. Γράφαμε τόσες μέρες για τη δική της περίπτωση, αλλά δεν υπήρχαν πωλητές. Κάποιοι μάλλον αποφάσισαν να βοηθήσουν την εμπορευσιμότητα. Στα 0,4640 ευρώ και στο +18,97% με 151 χιλ. τεμάχια όγκο αλλά και πωλητές στο κλείσιμο.

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Καλοδεχούμενη και η δική του αφύπνιση στις τελευταίες συνεδριάσεις. Είναι φθηνή η μετοχή και έχει καλή ακίνητη περιουσία. Αν μπορέσει να βελτιώσει λίγο και την τελική γραμμή θα δει καλύτερα επίπεδα τιμών.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Για να είμαστε ειλικρινείς περιμέναμε καλύτερη επίδοση από το +5,19% και κλείσιμο πάνω από τα 0,82 ευρώ. Στα 0,81 ευρώ με όγκο 112 χιλ. τεμάχια. Δεν έκανε τη διαφυγή, αλλά έχουμε μέρες μπροστά μας. Ίσως να μην βοήθησε και το γενικότερο κλίμα της αγοράς.

AUTOHELLAS: Ωραία κίνηση με υψηλό όγκο συναλλαγών. Πάει καλά από τη λίστα των μετοχών που έχουμε δώσει ως επιλογές της στήλης. Στα 7,94 ευρώ με άνοδο 3,12% και όγκο 205 χιλ .τεμάχια. Η αποτίμηση στα 387 εκατ. ευρώ.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Καλή άνοδος και εδώ. Στα 1,67 ευρώ και στο +3,09% με 29 χιλ. τεμάχια συναλλαγές.

ΚΑΡΑΤΖΗΣ: Στα 8,90 ευρώ με όγκο 5,5 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 130 εκατ. ευρώ. Το ταμπλό δείχνει ότι αποκαθιστά την αδικία. Δείχνει όμως πως και κάποιοι παίρνουν θέση. Ίσως για άλλους λόγους. Τη Δευτέρα θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε περισσότερα.

QUEST: Μιλάμε για ένα από τα κορυφαία χαρτιά του ΧΑ. Στα 8,26 ευρώ και με την αποτίμηση να λέει πλέον 295 εκατ. ευρώ. Κάποτε ήταν μία μικρούλα εταιρεία…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης