Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire: Να σεβαστούν οι ΗΠΑ την διεθνή φορολογική μεταρρύθμιση

tags :
Le Maire: Να σεβαστούν οι ΗΠΑ την διεθνή φορολογική μεταρρύθμιση
Η Γαλλία πιέζει την Ουάσινγκτον να άρει την απειλή δασμών στην γαλλική σαμπάνια, τα γαλλικά τυριά και τις τσάντες πολυτελείας
Η Γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα πως οι ΗΠΑ δημιουργούν τον κίνδυνο εξάπλωσης των εθνικών φόρων σε κολοσσούς της τεχνολογίας, εάν ο Πρόεδρος Donald Trump απορρίψει τους νέους διεθνείς κανόνες για τη φορολόγηση των ψηφιακών εταιριών στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός την επόμενη εβδομάδα.
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Bruno Le Maire επιδιώκει στο Νταβός την δέσμευση των ΗΠΑ στη διεθνή φορολογική μεταρρύθμιση και παράλληλα πιέζει την Ουάσινγκτον να άρει την απειλή δασμών στη γαλλική σαμπάνια, τα γαλλικά τυριά και τις τσάντες πολυτελείας που σχεδιάζει ως αντίποινα στον "ψηφιακό" φόρο του Παρισιού.
Η συμφωνία σε μια καθολική φορολογική πρόταση που εκπονήθηκε από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) είναι κοντά, δήλωσε Le Maire, αλλά η Ουάσινγκτον χρειάζεται να κάνει το «τελικό βήμα» για να καταλήξει σε ένα συμβιβασμό.
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών ύστερα από συνομιλίες με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Angel Gurría σημείωσε: «Η πρόταση στο τραπέζι είναι η σωστή λύση. Δεν είμαστε μακριά από μια συμφωνία.
Ζητάμε από τους Αμερικανούς φίλους μας να κάνουν το τελικό βήμα τις επόμενες ημέρες».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης