Χαρίτσης: Η κυβέρνηση να ζητήσει από την ΕΕ κυρώσεις κατά της Τουρκίας - Θετική εξέλιξη η έλευση Haftar

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση να ζητήσει από την ΕΕ κυρώσεις κατά της Τουρκίας - Θετική εξέλιξη η έλευση Haftar
Ο Αλέξης Χαρίτσης χαρακτήρισε «θετική εξέλιξη» τη επίσκεψη του στρατάρχη Haftar στην Αθήνα
Την άποψη ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα έπρεπε να διεκδικήσει την επιβολή κυρώσεων σε όσους δρουν παράνομα στην κυπριακή ΑΟΖ και την ελληνική υφαλοκρηπίδα, εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ενόψει της Διάσκεψης του Βερολίνου την Κυριακή (19/1/2020), ενώ έκανε λόγο για «θετική εξέλιξη» σχετικά με την επίσκεψη Haftar στην Αθήνα.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, δήλωσε ότι «είναι αυτονόητη η αποτροπή οποιασδήποτε απόφασης της ΕΕ στρέφεται εναντίον των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».
«Είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ και 40 χρόνια.
Αυτό που θα έπρεπε να ζητά η κυβέρνηση είναι η επιβολή κυρώσεων.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε πετύχει να περιληφθεί η δυνατότητα αυτή στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της 30ης Ιουνίου 2019», ανέφερε ο Αλ. Χαρίτσης, εφιστώντας την προσοχή στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.
Παράλληλα, διευκρίνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ακολουθήσει το παράδειγμα της ΝΔ, κάνοντας ισοπεδωτική αντιπολίτευση στα εθνικά θέματα».
«Η έλευση του στρατάρχη Χάφταρ συνιστά θετική εξέλιξη.
Αναμένουμε αν θα παραγάγει θετικές εξελίξεις για τα εθνικά μας συμφέροντα.
Ωστόσο, το κρίσιμο δυστυχώς γεγονός είναι πως στη Διάσκεψη του Βερολίνου η Ελλάδα θα είναι απούσα. Αυτό μόνο ως θετικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί», συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης, και υπενθύμισε πως «το 2018 στη διάσκεψη του Παλέρμο για το λιβυκό η Ελλάδα ήταν παρούσα και μάλιστα εκπροσωπήθηκε στο ανώτατο δυνατό επίπεδο, με την παρουσία του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα».
«Σήμερα, η χώρα μας βρίσκεται στη δίνη ευρύτερων εξελίξεων στην περιοχή, που επηρεάζουν και τα δικά μας κυριαρχικά δικαιώματα», τόνισε, υπογραμμίζοντας πως «ο εφησυχασμός που επιχειρούσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη όταν μιλούσε για διεθνή απομόνωση της Τουρκίας είναι όχι μόνο ψευδής αλλά και επικίνδυνος για τα εθνικά μας συμφέροντα».
Επιπλέον, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, για τις «αντιφατικές δηλώσεις μεταξύ των μελών της, που κοστίζουν στη χώρα».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS