Τελευταία Νέα
Διεθνή

Khan (Πακιστάν): Η Μέση Ανατολή δεν μπορεί να αντέξει άλλο πόλεμο

tags :
Khan (Πακιστάν):  Η Μέση Ανατολή δεν μπορεί να αντέξει άλλο πόλεμο
Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν προειδοποιεί πως μια σύγκρουση ανάμεσα σε Σαουδική Αραβία και Ιράν θα ήταν καταστροφική
Το Ισλαμαμπάντ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποκλιμακώσει την ένταση μεταξύ του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας, διότι εάν ξεφύγει από τον έλεγχο, θα μπορούσε να προκαλέσει καταστροφή στο Πακιστάν, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός της χώρας.
Ενώ η Σαουδική Αραβία είναι «ένας από τους καλύτερους φίλους του Πακιστάν», το Ισλαμαμπάντ «ανέκαθεν διατηρεί ανέκαθεν μια καλή σχέση με την Τεχεράνη» και δεν θα διαλέξει πλευρά, καθώς οι δύο αντίπαλες δυνάμεις αγωνίζονται για κυριαρχία στην περιοχή, δήλωσε στην Deutsche Welle ο Πρωθυπουργός του Πακιστάν, Imran Khan.
Ως εκ τούτου, μια στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν θα ήταν καταστροφική για το Πακιστάν.
Προσπαθούμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι οι σχέσεις μεταξύ αυτών των δύο χωρών δεν θα επιδεινωθούν.
Την ώρα που το Πακιστάν παρουσιάζεται είναι έτοιμο να λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής, ο Khan δήλωσε ότι η περιοχή δεν μπορεί να «αντέξει ακόμα μία σύγκρουση».
Στο πλαίσιο της διπλωματικής διαμεσολάβησης, ο Khan έδωσε εντολή την περασμένη εβδομάδα στον υπουργό Εξωτερικών, Mahmood Qureshi να συναντηθεί με τους ομολόγους του στο Ιράν, τις ΗΠΑ και τη Σαουδική Αραβία, δηλώνοντας ότι το Πακιστάν είναι έτοιμο να διαδραματίσει τον ρόλο του για την ειρήνη στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης