Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eurostat: Ενισχύθηκε κατά +0,7% η κατασκευαστική παραγωγή στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο του 2019

Eurostat: Ενισχύθηκε κατά +0,7% η κατασκευαστική παραγωγή στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο του 2019
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου ενισχύθηκε κατά +1,4%
Ανάκαμψη σημείωσε η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου στην Ευρωζώνη για τον Νοέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (17/1) στοιχεία της Eurostat, εν μέσω σημαντικής ανόδου στον τομέα κατασκευής κτηρίων.
Συγκεκριμένα, η κατασκευαστική παραγωγή για την ενιαία νομισματική ένωση αυξήθηκε κατά +0,7% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2019, έναντι πτώσης -0,5% τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου ενισχύθηκε κατά +1,4%, έναντι ετήσιας ανόδου +0,9% τον Οκτώβριο του 2019.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κατασκευαστική παραγωγή ενισχύθηκε κατά +1,1% σε μηνιαία βάση, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους σημειώθηκε άνοδος της τάξεως του +1,4%.
Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, ο τομέας κατασκευής κτηρίων σημείωσε μηνιαία άνοδο της τάξεως του +1,1% για την Ευρωζώνη και +1,4% για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Επιπλέον, ο τομέας δημοσίων έργων σημείωσε μηνιαία αύξηση +0,3% για την Ευρωζώνη και οριακή άνοδο +0,1% για τις 28 χώρες της ΕΕ.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος σημειώθηκε στην Πολωνία (+3,1%) και τη Γερμανία (+2,6%), ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση καταγράφηκε στην Ουγγαρία (-4,5%) και τη Σλοβακία (-3,8%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης