Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bild: Υπέδειξε ο Erdogan στη Merkel τον αποκλεισμό της Ελλάδας; Διαψεύδει το Βερολίνο

tags :
Bild: Υπέδειξε ο Erdogan στη Merkel τον αποκλεισμό της Ελλάδας; Διαψεύδει το Βερολίνο
Ο Erdogan επέμεινε να μην είναι παρούσα η Ελλάδα αναφέρει το δημοσίευμα της Bild
Το ερώτημα εάν ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan υπέδειξε στην καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel το ποιοι θα συμμετάσχουν στη Διεθνή Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη την ερχόμενη Κυριακή 19/1 θέτει σε δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Bild.
«Μια διάσκεψη αρχίζει την Κυριακή στο Βερολίνο προκειμένου να επιτευχθεί η ειρήνη στη διχασμένη από τον εμφύλιο πόλεμο Λιβύη.
Αλλά υπάρχουν αντιρρήσεις για τους συμμετέχοντες.
Η ερώτηση είναι: Υπέδειξε ο Τούρκος πρόεδρος, Rejep Tayip Erdogan στην οικοδέσποινα, καγκελάριο Angela Merkel ποιοι θα είναι στον κατάλογο των συμμετεχόντων» διερωτάται το δημοσίευμα, το οποίο αναφέρει ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο Erdogan επέμεινε στο να μην εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στη διάσκεψη.
«Ωστόσο, η Ελλάδα είναι ο πιο κοντινός γείτονας της Λιβύης» τονίζει το δημοσίευμα, το οποίο επισημαίνει πως στο παρασκήνιο βρίσκεται η διαμάχη Αθήνας – Άγκυρας.
Μάλιστα το δημοσίευμα αναφέρει πως η τουρκική πλευρά έβαλε και πάλι στο τραπέζι το προσφυγικό/μεταναστευτικό προκειμένου να ενισχύσει την επιχειρηματολογία της, αναφέροντας πως παραμένει πιστή στην συμφωνία με την ΕΕ για το μεταναστευτικό και ότι φιλοξενεί εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες σε αντίθεση με την Ελλάδα.
 
Image

Πάντως, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς σχετικά με το δημοσίευμα κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων διέψευσε τις πληροφορίες που δημοσιεύει η Bild.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης