Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση στο ξεκίνημα με το βλέμμα στις ξένες αγορές

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση στο ξεκίνημα με το βλέμμα στις ξένες αγορές
ΑΓΟΡΑ: Το κλίμα που επικρατεί στις ξένες αγορές είναι εντυπωσιακό. Τα διαδοχικά νεότερα ιστορικά υψηλά διατηρούν την επενδυτική ψυχολογία σε πολύ καλά επίπεδα και βελτιώνουν και την εγχώρια. Πάμε με το κύμα… την τάση δηλαδή και παραμένουμε σε εγρήγορση.

Η εγχώρια αγορά με αυτά που βλέπουμε στο εξωτερικό δικαιολογεί καλύτερα επίπεδα τιμών. Οι μετοχές με τα καλά θεμελιώδη παραμένουν στο επίκεντρο και αυτές εξακολουθούμε να παρακολουθούμε. Φυσικά και σχολιάζουμε όσα βλέπουμε αλλά φροντίζουμε να μην παρασυρόμαστε από σενάρια, φήμες κ.α.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε χθες σε νέα υψηλά και λίγο πάνω από τια 930 μονάδες. Πολλά χαρτιά δείχνουν έτοιμα για κίνηση. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με μικρή άνοδο και περιορισμένες συναλλαγές με τις τράπεζες να συσσωρεύουν. Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει η Viohalco.

VIOHALCO: Σε σχόλια προηγούμενων ημερών έχουμε αναφερθεί εκτενώς λόγω του διαγράμματος και σήμερα βλέπουμε πως πάει για τη διάσπαση μετά από αρκετό καιρό. Επιβεβαιωμένη διάσπαση ίσως φέρει τη μετοχή σε πρώτη φάση στα προηγούμενα υψηλά των 4,30-4,50 ευρώ. Στα 3,90 ευρώ με όγκο 14 χιλ. τεμάχια στο ξεκίνημα.

ΟΠΑΠ: Μετά τη χθεσινή υποχώρηση λόγω της αποκοπής του έκτακτου μερίσματος σήμερα ενισχύεται περίπου 1% και βρίσκεται στα 11,43 ευρώ.

ΔΕΗ: Καλή εικόνα στο ξεκίνημα αλλά και χαμηλός ο όγκος των συναλλαγών.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Χθες έκλεισε με τη βοήθεια των δημοπρασιών σε υψηλά ημέρας και στα 1,8880 ευρώ. Σήμερα κινείται πέριξ του σημείου και ίσως αν βοηθήσει η συνεδρίαση να δούμε να κάνει μία καλή κίνηση η μετοχή. Τη χρωστάει άλλωστε…

ΑΤΤΙCΑ GROUP: Διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,05 ευρώ ανά μετοχή. Το χθεσινό κλείσιμο (16/1) ήταν στα 1,3450 ευρώ. Η εισηγμένη έχει αποτίμηση 290 εκατ. ευρώ.

BRIQ PROPERTIES: Με αποτίμηση 78,6 εκατ. ευρώ μετά την επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Ανακοίνωσε αποτελέσματα εννεαμήνου 2019 σύμφωνα με τα οποία τα μισθώματα ανήλθαν στα 2,1 εκατ. ευρώ από 1,54 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 1,5 εκατ. ευρώ από 1,1 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 35,4%. Μετά την αύξηση το μετοχικό της κεφάλαια ανέρχεται στα 75,1 εκατ. ευρώ.

ΚΡΕΚΑ: Ζητούν κομμάτια στο limit up βδομάδες τώρα και δε βρίσκουν. Η αποτίμηση στις 413 χιλ. ευρώ. Η εταιρεία έχει ανακοινώσει μέσω των λογιστικών της καταστάσεων την πώληση ακινήτου που λειτουργεί ως σφαγείο στα Ιωάννινα και τις διαπραγματεύσεις για αναδιάρθρωση των οφειλών της με τη Do Value.

Η καθαρή θέση είναι αρνητική κατά 13,3 εκατ. ευρώ και υπάρχουν βραχυπρόθεσμα δάνεια 27,3 εκατ. ευρώ. Ζημιές εμφανίζει η εταιρεία και έχει υψηλά χρηματοοικονομικά έξοδα. Ερώτημα είναι το πόσο θα μπορούσε να πουληθεί το σφαγείο και πόσο θα μειώνονταν από την πώληση τα δάνεια ή τι όφελος θα είχε από την αναδιάρθρωση των υποχρεώσεων.

MIG: Πωλήσεις 68 χιλ. τεμαχίων περίπου από ανεξάρτητο μέλος του διοικητικού συμβουλίου στις 15/1 έναντι 7,3 χιλ. ευρώ.

ΚΛΜ: Στα πρώτα λεπτά έχει κάνει 10 χιλ. τεμάχια και προσπαθεί να προσεγγίσει τα 0,88 ευρώ. Βγαίνουν πάλι κομμάτια. Θα χρειαστεί μεγαλύτερη αποφασιστικότητα από τους αγοραστές και να βάλουν λίγο πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Η υπάρξει τότε θα δούμε ένα καλό ημερήσιο ράλι, από αυτά που μας έχει συνηθίσει.

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Εδώ έχουν κάνει ράλι άλλες κι άλλες. Η συγκεκριμένη βρίσκεται στο άνοιγμα με ελάχιστο όγκο στα 0,84 ευρώ και υπάρχει μόνο μία εντολή αγοράς ύψους 2 χιλ. τεμαχίων στα 0,7950 ευρώ. Η αποτίμηση στα 7 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr  


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης