Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκικά MME για επίσκεψη Haftar στην Ελλάδα - Προβλέπουν κρίση

Τουρκικά MME για επίσκεψη Haftar στην Ελλάδα - Προβλέπουν κρίση
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδοντας την είδηση για την επίσκεψη του Haftar στην Αθήνα, εστιάζουν και στο γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει προσκληθεί στη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη
Την επίσκεψη του επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), στρατάρχη Khalifa Haftar, στην Αθήνα επιχειρούν να υποβαθμίσουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Στα σχετικά δημοσιεύματα ο Haftar χαρακτηρίζεται «παράνομος ηγέτης» και «πραξικοπηματίας», ενώ προβλέπεται και κρίση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Μάλιστα, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι η επίσκεψη του Haftar στην Αθήνα γίνεται λίγες ημέρες πριν τη διάσκεψη στο Βερολίνο για τη Λιβύη, όπου δεν έχει προσκληθεί η Ελλάδα.
«Ο ηγέτης των παράνομων δυνάμεων στη Λιβύη πήγε στην Αθήνα.
Ταξίδεψε στην Αθήνα με ιδιωτικό αεροσκάφος και στόχος του είναι να συναντηθεί με Έλληνες αξιωματούχους όπως τον υπουργό Εξωτερικών Δένδια και τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη» ανέφερε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.



Κρίση στις ελληνοτουρκικές κρίσεις προβλέπει η Haberler, ενώ επισημαίνει ότι η επίσκεψη Haftar στην Αθήνα γίνεται μόλις δύο ημέρες πριν τη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, όπου δεν έχει προσκληθεί η Ελλάδα.

Image
Μάλιστα, στα σχετικά δημοσιεύματα που έχουν αναρτηθεί στην ίδια ιστοσελίδα αναφέρεται ότι ο Haftar έχει δεσμευθεί -κατά τη συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Heiko Maas- για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη.



Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το Haber7 σε δημοσίευμα που προβλέπει κρίση και επισημαίνει ότι ο Haftar ταξίδεψε κρυφά στην Ελλάδα.
Image

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η Sabah, που χαρακτηρίζει τον Haftar «παράνομο ηγέτη».
Και σε αυτά τα δημοσιεύματα γίνεται ειδική αναφορά στο γεγονός ότι οι συναντήσεις του Haftar στην Ελλάδα γίνεται λίγες ημέρες πριν τη διάσκεψη του Βερολίνου, αλλά και στο ότι ο στρατάρχης έχει δεσμευτεί για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη.

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης