Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διάγγελμα Rouhani (Ιράν): Στόχος να αποτραπεί ο πόλεμος

tags :
Διάγγελμα Rouhani (Ιράν): Στόχος να αποτραπεί ο πόλεμος
Ο πρόεδρος Rouhani υπερασπίζεται τον διάλογο, θέλει να αποτρέψει τον πόλεμο
Ότι εργάζεται καθημερινά «για να αποτρέψει τον πόλεμο» δήλωσε ο πρόεδρος του Ιράν Hassan Rouhani σε τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε σήμερα στον λαό,  μερικές ημέρες μετά τα πυραυλικά πλήγματα της Τεχεράνης σε αμερικανικούς στόχους στο Ιράκ σε αντίποινα για τον φόνο του Ιρανού στρατηγού Soleimani από τις ΗΠΑ στο Ιράκ.
«Η κυβέρνηση εργάζεται καθημερινά για να αποτρέψει μια στρατιωτική αντιπαράθεση ή τον πόλεμο», σημείωσε ο Rouhani, προσθέτοντας ότι για τον ίδιο "αυτό αποτελεί μια καθημερινή ανησυχία".
Η τελευταία αυτή όξυνση της κατάστασης προκάλεσε αιτήματα για "αποκλιμάκωση" από την διεθνή κοινότητα, η οποία φοβάται ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια γενικευμένη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.
Χθες, Τετάρτη, ο Rouhani διαβεβαίωσε ότι το Ιράν με αυτά τα πυραυλικά πλήγματα κατά βάσεων που χρησιμοποιεί ο αμερικανικός στρατός στο Ιράκ είχε το "στρατιωτικό αντιστάθμισμα" που επεδίωκε για τον θάνατο του Soleimani, αρχιτέκτονα της στρατηγικής του Ιράν στη Μέση Ανατολή.
Στο σημερινό του διάγγελμα, ο Ιρανός πρόεδρος συμπλήρωσε σχετικά με αυτό ότι τα ιρανικά αντίποινα, από τα οποία προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές --αλλά όχι θύματα, σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό-- ενίσχυσαν την ιρανική αποτρεπτική δύναμη απέναντι στις "απειλές" του Αμερικανού προέδρου Donald Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης