Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Mέλι Αττική: Μείωση τζίρου και ζημιές - Πουλά ακίνητο στο Περιστέρι

tags :
Mέλι Αττική: Μείωση τζίρου και ζημιές - Πουλά ακίνητο στο Περιστέρι
Η μείωση του κύκλου εργασιών οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ανταγωνιστικότητα που αντιμετωπίζουν τα προϊόντα της εταιρείας στην εγχώρια αγορά αλλά και στην γενικότερη ανταγωνιστικότητα που παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια στην αγορά των τροφίμων.
Μείωση τζίρου και ζημιές κατέγραψε η «Αττική Μελισσοκομική Εταιρεία Αλέξανδρος Πίττας», που αποτελεί το μεγαλύτερο παραγωγό μελιού στην χώρα.
Στην χρήση 2018 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας μειώθηκε κατά 3,14% και διαμορφώθηκε στο ποσό των 18.097.358 ευρώ έναντι ευρώ 18.684.893 της προηγούμενης χρήσης.
Η μείωση του κύκλου εργασιών οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ανταγωνιστικότητα που αντιμετωπίζουν τα προϊόντα της εταιρείας στην εγχώρια αγορά αλλά και στην γενικότερη ανταγωνιστικότητα που παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια στην αγορά των τροφίμων και στον κλάδο του λιανικού εμπορίου.
Το αποτέλεσμα της χρήσης ήταν ζημιογόνο και διαμορφώθηκε σε 953.258 ευρώ επηρεασμένο κυρίως από την αναγνώριση ζημιών απομείωσης του ακινήτου της εταιρείας κατά 700.000 ευρώ.
Επειδή η Διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων για την πώληση του ακινήτου της Παύλου Μελά και μάλιστα σε τιμή αρκετά χαμηλότερη από τη λογιστική του αξία , έκρινε σκόπιμο για το επί έλαττον ποσό να σχηματίσει σχετική πρόβλεψη απομείωσης στην κλειόμενη χρήση.
Εξαιρώντας την παραπάνω ζημία απομείωσης του ακινήτου το αποτέλεσμα της χρήσης διαμορφώνεται ζημιογόνο σε ποσό 253.258 βελτιωμένο κατά 20,31% σε σχέση με το ζημιογόνο αποτέλεσμα της χρήσης 2017 όπου ανερχόταν σε 317.807 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι το ακίνητο βρίσκεται στο Περιστέρι (Παύλου Μελά), είναι συνολικής επιφάνειας 1.536,32 τμ. και είναι υποθηκευμένο στην Εθνική Τράπεζα έναντι 1,57 εκατ. ευρώ για την εξασφάλιση ομολογιακού δανείου.
Όσον αφορά το σύνολο των υποχρεώσεων της ανέρχεται σε 19,7 εκατ ευρώ, εκ των οποίων τα 8,4 εκατ ευρώ είναι βραχυπρόθεσμες.
Η διοίκηση της εταιρείας δεν εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξη για την πορεία της κυρίως λόγω της έντονης συγκέντρωσης που παρουσιάζει ο κλάδος του λιανικού εμπορίου.
Όπως αναφέρει «γίνονται συστηματικές προσπάθειες για την ολοένα και μεγαλύτερη παρουσία της εταιρείας στις ξένες αγορές διαμέσου νέων συνεργειών. Επιπλέον εντός της χρήσης 2019 έχουν
πραγματοποιηθεί νέες συνέργειες και στην εγχώρια αγορά μέσω της συμφωνίας για προμήθεια μελιού σε εγχώριες βιομηχανίες. Για το λόγο αυτό , παρά την αύξηση του χρηματοοικονομικού κόστους , έχουν ληφθεί δραστικά μέτρα για την επίτευξη οικονομικών κλίμακας στα μεγαλύτερα δυνατά επίπεδα βελτιώνοντας τα αποτελέσματα χρήσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης