Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ναι» από Haftar στη διάσκεψη του Βερολίνου (19/1) - Εκτάκτως στη Λιβύη ο Γερμανός ΥΠΕΞ

tags :
«Ναι» από Haftar στη διάσκεψη του Βερολίνου (19/1) - Εκτάκτως στη Λιβύη ο Γερμανός ΥΠΕΞ
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει εκτάκτως στη Λιβύη επιδιώκοντας συνάντηση με τον Khalifa Haftar
Παρούσες στη διάσκεψη του Βερολίνου που πραγματοποιείται την Κυριακή (19/1/2020) θα είναι και οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές στη Λιβύη.
Ειδικότερα, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι τόσο ο πρωθυπουργός της νόμιμης κυβέρνησης της Λιβύης Fayez al-Sarraj αλλά και ο στρατάρχης Khalifa Haftar.
Το Βερολίνο θα φιλοξενήσει Διάσκεψη για την ειρήνευση στη Λιβύη την Κυριακή και προσκάλεσε τους εκπροσώπους των δύο αντιμαχόμενων πλευρών καθώς και αντιπροσώπους από 11 χώρες (εκτός της Ελλάδας) που επιχειρούν να επιλύσουν την κρίση.
Ειδικότερα στη διάσκεψη θα λάβουν μέρος οι χώρες: ΗΠΑ, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία, Κίνα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Τουρκία, Δημοκρατία του Κονγκό, Ιταλία, Αίγυπτος, Αλγερία, καθώς επίσης τα Ηνωμένα Έθνη, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Αφρικανική Ένωση και ο Αραβικός Σύνδεσμος.
Εν τω μεταξύ, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Heiko Maas, μεταβαίνει εκτάκτως στη Λιβύη επιδιώκοντας συνάντηση με τον Haftar στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για να επιτευχθεί εκεχερεία.
Είναι σημαντικό και οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές στη Λιβύη να συμμετάσχουν στην ειρηνευτική διαδικασία που οργανώνεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, τόνισε ο Maas προτού αναχωρήσει για τη Βεγγάζη, ένα ταξίδι το οποίο δεν είχε ανακοινωθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης