Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Αυτός είναι ο παράγοντας που περιορίζει την άνοδο στις τιμές του πετρελαίου

tags :
Citigroup: Αυτός είναι ο παράγοντας που περιορίζει την άνοδο στις τιμές του πετρελαίου
Η παγκόσμια προσφορά πετρελαίου υπερβαίνει τη ζήτηση, κάτι που -σύμφωνα με τη Citigroup- επιβαρύνει τις τιμές της ενέργειας
Το κόστος παραγωγής ηλεκτρισμού από την ηλιακή ενέργεια είναι -κατά τα τελευταία δύο χρόνια- χαμηλότερη από εκείνο των ορυκτών καυσίμων και -σύμφωνα με τη Citigroup- αυτή η «μόνιμη αλλαγή» θα περιορίσει το πόσο ψηλά μπορούν να φτάσουν οι τιμές του πετρελαίου.
Σύμφωνα με τον David Bailin από τη Citi Private Bank, αυτή η αλλαγή έρχεται σε μια περίοδο όπου η παγκόσμια προσφορά πετρελαίου υπερβαίνει τη ζήτηση, κάτι που επιβαρύνει τις τιμές της ενέργειας.
Ως απόδειξη της περιορισμένης ανόδου στις τιμές του πετρελαίου, ο Bailin ανέφερε την επίθεση με drones στις εγκαταστάσεις της Saudi Arabia, που περιόρισε την παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας κατά ήμισυ και την ημερήσια παγκόσμια παραγωγή κατά 5%.
«Είδαμε μια επίδραση 11 ημερών στις αγορές: η αρχική εκτόξευση των τιμών του πετρελαίου κατά 8% και στη συνέχεια ήταν 4% και τελικά υποχώρησε στο μηδέν» δήλωσε ο Bailin στο CNBC.
Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας «θα χρειαστεί κάτι πολύ μεγαλύτερο ώστε η επίδραση στην τιμή του πετρελαίου να είναι μεγαλύτερη και οι τιμές να διατηρηθούν υψηλές».
Μια μετατόπιση από το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τον άνθρακα στην ηλιακή ενέργεια για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θα βάλει «καπέλο» στις τιμές των ορυκτών καυσίμων.
«Πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια μόνιμη αλλαγή.
Στην πραγματικότητα, οι πελάτες μας επενδύουν σε αυτό ως μια ασταμάτητη τάση διότι τώρα μπορεί να προσδιορίσεις αυτό το σημείο κόστους, είναι μια μεγάλη ευκαιρία» επεσήμανε ο επικεφαλής επενδύσεων της Citi Private Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης