Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

UBS και Euroxx αναζητούν στρατηγικό επενδυτή για την Attica Bank – Θα υλοποιήσει και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 100 εκατ.

tags :
UBS και Euroxx αναζητούν στρατηγικό επενδυτή για την Attica Bank – Θα υλοποιήσει και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 100 εκατ.
Η Attica Bank θα προχωρήσει και σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 100 εκατ. καθώς αντιμετωπίζει ήδη σοβαρά κεφαλαιακά προβλήματα
Στην αναζήτηση στρατηγικού συμμάχου θα προχωρήσει η Attica Bank με συμβούλους την ελβετική τράπεζα UBS και την ελληνική χρηματιστηριακή Euroxx.
Ο στόχος είναι να διατεθεί το 51% τουλάχιστον εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον ή το 33% υπό προϋποθέσεις.
Ταυτόχρονα η Attica Bank θα προχωρήσει και σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 100 εκατ. καθώς αντιμετωπίζει ήδη σοβαρά κεφαλαιακά προβλήματα.
Και οι δύο λύσεις, ο στρατηγικός επενδυτής και η αύξηση κεφαλαίου, τελούν υπό μία βασική αίρεση: η Attica Bank είναι μια τράπεζα χωρίς επιχειρηματικό μοντέλο, δεν έχει κέρδη, δεν έχει επενδυτική ιστορία να παρουσιάσει στους επενδυτές, οπότε εγείρονται σημαντικά ερωτηματικά εάν θα υπάρξει πραγματικό ενδιαφέρον για την Attica Bank.
Εν τω μεταξύ η τράπεζα αυτόν ή τον επόμενο μήνα θα έχει καθαρίσει τον ισολογισμό της από τα τελευταία NPE’s αφού θα δώσει προς διαχείριση τα τελευταία 500 εκατ. τέτοιων δανείων σε servicer προκειμένου να τα διαχειριστεί.
Περίπου 100 εκατ. NPEs είναι ήδη ρυθμισμένα ενώ άλλα 100 εκατ. ευρώ τέτοιων δανείων είναι υπαγμένα στο νόμο Κατσέλη και επομένως η τράπεζα δεν μπορεί να τα πειράξει στην παρούσα φάση τουλάχιστον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης