Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προς εκλογή Σακελλαροπούλου με ευρεία πλειοψηφία 266 ψήφων - «Ναι» από ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ - Σκληρή κριτική Τσίπρα στον Μητσοτάκη

tags :
Προς εκλογή Σακελλαροπούλου με ευρεία πλειοψηφία 266 ψήφων - «Ναι» από ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ - Σκληρή κριτική Τσίπρα στον Μητσοτάκη
Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την πρώτη ψηφοφορία με 266 ψήφους
(upd4) Με ευρεία πλειοψηφία τουλάχιστον 266 ψήφων αναμένεται να εκλεγεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, καθώς υπέρ της πρότασης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής.
H πρώτη - και τελευταία όπως όλα δείχνουν- ψηφοφορία θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στις 10:30 το πρωί.
Την πρόταση του πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου έκανε αποδεκτή ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος άσκησε κριτική σε υψηλούς τόνους στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Δεκτή έγινε και η πρόταση από το Κίνημα Αλλαγής.
Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, κατόπιν εισήγησης της προέδρου, Φώφης Γεννηματά.
Με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ (86 βουλευτές) και του ΚΙΝΑΛ (22 βουλευτές) η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλεγεί από την πρώτη ψηφοφορία με τουλάχιστον 266 ψήφους.

«Ναι» από Τσίπρα με σκληρή επίθεση κατά Μητσοτάκη

Θετικός στην πρόταση της κυβέρνησης να αναλάβει η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται για συνειδητή επιλογή και όχι επιλογή επικοινωνίας, ασκώντας παράλληλα κριτική σε υψηλούς τόνους προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη ότι επέλεξε να ανακοινώσει την επιλογή του χθες «για λόγους επικοινωνίας, έξω από το σχεδιασμό του, σε μια μέρα με βαριά και αρνητική πολιτική ατζέντα για τη κυβέρνηση, μήπως και καταφέρει να την αλλάξει.
Του καταλόγισε αντιφάσεις, υποκρισία και πολιτική ένδεια
σε αυτούς τους έξι μήνες διακυβέρνησης και μίλησε για παταγώδη διάψευση» των προσδοκιών στην οικονομία, στην καθημερινότητα, στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και το προσφυγικό, ενώ τον κατηγόρησε για ανευθυνότητα
απέναντι στους θεσμούς υποταγή των πάντων στις ανάγκες της επικοινωνίας και όχι της ουσίας της πολιτικής. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «διέπραξε μέγα ατόπημα που επί μήνες διέσυρε το θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας και μέγα σφάλμα που επιλέγει να μην ανανεώσει τη θητεία ενός πετυχημένου Προέδρου, του Προκόπη Παυλόπουλου, σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία για τα εθνικά μας θέματα
ότι δεν εξήγησε ποτέ γιατί και ότι «προχώρησε συνειδητά σε μια μακρά και εξευτελιστική για τον θεσμό διαδικασία Προεδρικών καλλιστείων».

Αναλυτικά η δήλωση του Αλ. Τσίπρα:

«Έξι μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ ήταν αρκετοί για να αναδειχθούν όλες οι αντιφάσεις, η υποκρισία και η πολιτική ένδεια του κου Μητσοτάκη.   
Δεν είναι μόνο οι υψηλές προσδοκίες που μέρα με τη μέρα παταγωδώς διαψεύδονται, στην πραγματική οικονομία, στην καθημερινότητα, στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων εθνικής κλίμακας, όπως τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και το προσφυγικό.
Αλλά είναι και μια συμπεριφορά αβάσταχτης ελαφρότητας και ανευθυνότητας απέναντι στους θεσμούς.
Μια στάση αμοραλισμού και υποταγής των πάντων στις ανάγκες της επικοινωνίας και όχι της ουσίας της πολιτικής.
Την ίδια ανεύθυνη στάση που είχε κρατήσει ο κος Μητσοτάκης απέναντι σε κρίσιμα ζητήματα όσο ήταν στην αντιπολίτευση, συνεχίζει δυστυχώς και ως πρωθυπουργός.
Στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας είχε την επιλογή να ανανεώσει τη θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου, ενός κατά γενική ομολογία επιτυχημένου Προέδρου που είχε εκλεγεί με ευρεία διακομματική συναίνεση πριν από 5 χρόνια.
Δεν το έπραξε, χωρίς ποτέ να εξηγήσει το λόγο.
Αντ’ αυτού προχώρησε συνειδητά σε μια μακρά και εξευτελιστική για τον θεσμό διαδικασία Προεδρικών καλλιστείων, αποφεύγοντας να ανακοινώσει την όποια επιλογή του για αρκετούς μήνες.
Και τελικά επέλεξε να την ανακοινώσει, πάλι για λόγους επικοινωνίας, έξω από το σχεδιασμό του, σε μια μέρα με βαριά και αρνητική πολιτική ατζέντα για τη κυβέρνηση, μήπως και καταφέρει να την αλλάξει.
Όμως στη πολιτική δεν υπάρχει μόνο η επικοινωνία.
Υπάρχει και η ουσία.
Και ειδικά σε θέματα κρίσιμα για το πολίτευμα και για τη θεσμική λειτουργία της Δημοκρατίας μας, οφείλουμε να ενεργούμε με υπευθυνότητα.
Ο κος Μητσοτάκης διέπραξε μέγα ατόπημα που επί μήνες διέσυρε το θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας και μέγα σφάλμα που επιλέγει να μην ανανεώσει τη θητεία ενός πετυχημένου Προέδρου, του Προκόπη Παυλόπουλου, σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία για τα εθνικά μας θέματα.
Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ δε πρόκειται να τον αντιγράψει ή να τον ακολουθήσει στον ολισθηρό αυτό δρόμο της ανευθυνότητας.
Έχω δηλώσει και από το βήμα της Βουλής ότι εγώ ως αρχηγός της αντιπολίτευσης,  Μητσοτάκης δε θα γίνω.
Δε θα κάνω δηλαδή αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση.
Και σήμερα δε πρόκειται να κάνω ότι ακριβώς έκανε εκείνος το 2015, που μόνος καταψήφισε τη συναινετική επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου για τη Προεδρία της Δημοκρατίας.
Παρά την απαράδεκτη διαχείριση της διαδικασίας της Προεδρικής εκλογής από πλευράς του.
Παρά το προφανές και μεγάλο του σφάλμα, να μην ανανεώσει τη θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου,
Εμείς δε θα προσθέσουμε ένα ακόμη σφάλμα, δίπλα στα πολλά σφάλματα του κου Μητσοτάκη.
Θα κρατήσουμε και τώρα στάση ευθύνης, όπως έχουμε αποδείξει ότι κρατήσαμε πάντα σε κρίσιμες επιλογές.
Και θα δώσουμε τη δυνατότητα η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλεγεί με ευρεία πλειοψηφία, καθώς έτσι αρμόζει για όποιον αναλαμβάνει τη βαριά ευθύνη – όπως το Σύνταγμα ορίζει-  να είναι για τα πέντε επόμενα χρόνια ο εκφραστής της ενότητας του λαού και της Δημοκρατίας μας.
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποτέλεσε κορυφαία επιλογή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να διατελέσει η Πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Πρόταση η οποία τότε καταψηφίστηκε από τον κο Μητσοτάκη και τους βουλευτές του.
Και δεν ήταν τυχαία επιλογή μας για τη θέση αυτή, αφού υπήρξε μια εξαίρετη δικαστής που υπηρέτησε με σθένος τη δικαιοσύνη, την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων και τη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους.
Και δεν δίστασε να συνταχθεί ακόμη και με τη μειοψηφία για να υπερασπιστεί το δικαίωμα των παιδιών των μεταναστών που έχουν γεννηθεί ή έχουν πάει σε ελληνικό σχολείο, να αποκτούν την Ελληνική ιθαγένεια.
Η εκλογή της λοιπόν στο Ανώτατο Πολιτειακό αξίωμα δεν ακυρώνει απλά την άθλια προπαγάνδα επί 4,5 χρόνια  της ΝΔ, ότι δήθεν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ χειραγωγούσε την ηγεσία της Δικαιοσύνης, αλλά επιβραβεύει και το περιεχόμενο των αξιών που η ίδια ως δικαστής υπερασπίστηκε.
Γνωρίζω, όπως γνωρίζουν όλοι, ότι ο κος Μητσοτάκης με τη πρόταση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου δεν επιχειρεί μια υπέρβαση, αλλά μια ακόμη επικοινωνιακή ντρίμπλα.
Φοβάμαι όμως ότι στο τέλος, χωρίς να το καταλαβαίνει, ντριμπλάρει τον ίδιο του τον εαυτό, ακυρώνει το ίδιο του το κόμμα και τον πυρήνα των ιδεών που έχει υιοθετήσει.
Από τη μεριά μας η θετική μας ψήφος στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου δεν είναι μια επικοινωνιακή επιλογή αλλά μια συνειδητή επιλογή.
Γιατί είναι συνδεδεμένη όχι μόνο με τη στάση ευθύνης που επιλέγουμε πάντα απέναντι τους θεσμούς αλλά και με τις ιδέες και τις αξίες μας.
Με τη συνέπειά μας.
Και στην πολιτική, όπως και στη ζωή, έχει πάντα μεγαλύτερη αξία η συνέπεια από τα πολιτικά παιχνίδια».

Τι απαντούν κυβερνητικοί κύκλοι στον Αλέξη Τσίπρα

Με υπαινιγμούς κατά του Αλέξη Τσίπρα αλλά και αναφορές σε... πιρουέτες, κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζουν τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
«Χρειάστηκαν 718 λέξεις για να πει ο κ.Τσίπρας ένα απλό "ναι" στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και συνεχίζουν «αντιλαμβανόμαστε ότι η απόφαση δεν του ήταν εύκολη.
Γνωρίζουμε επίσης ότι στη διαδρομή του πάντα συνόδευε τις πολιτικές του πιρουέτες με δηλώσεις υψηλών ντεσιμπέλ».
Σε κάθε περίπτωση όμως η κυβέρνηση εστιάζει στο γεγονός ότι η κ. Σακελλαροπούλου θα εκλεγεί με ευρεία πλειοψηφία.
«Κρατάμε το γεγονός ότι η ευρεία πλειοψηφία στην οποία αποσκοπούσε η συναινετική πρόταση του Πρωθυπουργού, σχηματίζεται στη Βουλή κι αυτό είναι απολύτως θετικό για τη δημοκρατία μας.
Τα υπόλοιπα απευθύνονται στο κομματικό στελεχικό του ΣΥΡΙΖΑ και δεν μας αφορούν» επισημαίνουν οι κυβερνητικές πηγές και καταλήγουν «θα  συμφωνήσουμε πάντως σε μια και μόνη διαπίστωση του κ.Τσίπρα: ότι Μητσοτάκης δεν θα γίνει».

«Ναι» από το Κίνημα Αλλαγής

Υπέρ της υποψηφιότητας της κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας θα ψηφίσει το Κίνημα Αλλαγής. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα πριν από λίγο, στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, κατόπιν εισήγησης της προέδρου, Φώφης Γεννηματά.

Η δήλωση Γεννηματά:

Θέσαμε εξ αρχής το πλαίσιο και τα κριτήρια για τα χαρακτηριστικά του νέου ΠτΔ που συνιστούν προϋπόθεση της δικής μας συναίνεσης.
Η προσωπικότητα της κ. Σακελλαροπούλου ανταποκρίνεται σε ουσιώδεις πλευρές της πρότασής μας: Είναι μία γυναίκα που υπηρετεί με συνέπεια προοδευτικές αντιλήψεις, όπως απέδειξε και στη δικαστική της διαδρομή, με το γνωστό ακέραιο δημοκρατικό της ήθος -ιδιαίτερα μάλιστα στα χρόνια της κρίσης.
Είμαι βέβαιη ότι θα εκπληρώσει με υπευθυνότητα και επιτυχία την συνταγματική της αποστολή.
Γι’ αυτό, και θα έχει τη στήριξή μας.

«Παρών» από Ελληνική Λύση στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Κατά της υποψηφιότητας Σακελλαροπούλου για το αξίωμα της Προέδρου της Δημοκρατίας τάχθηκε και επισήμως προ ολίγου η Ελληνική Λύση δια στόματος του Προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Βελόπουλου, κατηγορώντας την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό για πρόταση που αποσκοπεί στην προσπάθεια αλλαγής ατζέντας από άλλα μείζονα ζητήματα.
«Δεν συναινούμε για λόγους εθνικής συνείδησης», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βελόπουλος, το κόμμα του οποίου πρόκειται να εκφραστεί στην επικείμενη ψηφοφορία της Τετάρτης 22 Ιανουαρίου με το «παρών» δεδομένου ότι δυνατότητα «ΟΧΙ» δεν προβλέπεται.

Η πλήρης δήλωση του Κυριάκου Βελόπουλου έχει ως εξής:

«Αρχικά δηλώνουμε ότι τιμούμε το πρόσωπο της κ. Σακελλαροπούλου.  Εκτιμούμε τη συνολική της παρουσίας, αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή δυστυχώς χρησιμοποιείται από τη ΝΔ για την αλλαγή της ατζέντας, τόσο στο λαθρομεταναστευτικό όσο και στα ελληνοτουρκικά και στην παταγώδη αποτυχία με το Βερολίνο.  Κυρίως όμως λόγω του συνδρόμου κατωτερότητας από την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς τα τελευταία 70 χρόνια η ΝΔ σύρεται πίσω από μία επιλογή που εκθέτει και την ίδια την υποψήφια πρόεδρο αλλά και την ίδια τη ΝΔ.
Με θλίψη δηλώνουμε ότι είμαστε στη δυσάρεστη θέση, κρίνοντας από τα πεπραγμένα της κυρίας Σακελλαροπούλου, κατά το παρελθόν της, για μία σειρά άλλων αποφάσεων από το κόψιμο των συντάξεων, μέχρι την ιθαγένεια σε λαθρομετανάστες, που φυσική αυτουργός ήταν η κ. Σακελλαροπούλου, αλλά και κυρίως για λόγους εθνικής συνείδησης να μη συναινέσουμε στην πρόταση της ΝΔ.  Θα αναιρεθούμε οι ίδιοι αλλά θα διαψεύσουμε και τις προσδοκίες των Ελλήνων.  Θα ήταν μια εξαιρετική επιλογή ωστόσο για υπηρεσιακή Υπουργός Δικαιοσύνης η κ. Σακελλαροπούλου».



Πολιτικά ανώδυνη η επιλογή της Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου... για τον Μητσοτάκη

Ένα πρόσωπο έκπληξη για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας πρότεινε τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς το τελευταίο διάστημα σύμφωνα με τα σενάρια που διακινούνταν στο παρασκήνιο, υπήρχε η αίσθηση ότι θα είναι πολιτικό πρόσωπο η επιλογή του πρωθυπουργού.
Τελικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε την πρώτη γυναίκα πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, το όνομα της οποίας είχε ακουστεί λίγους μήνες νωρίτερα, για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.
Η κα. Σακελλαροπούλου δεν είναι πολιτικός, χωρίς όμως η επιλογή της να είναι εντελώς εξωπολιτική λύση.
Είναι μια «πολιτικά ανώδυνη» λύση, υπογραμμίζουν πολιτικοί παρατηρητές που έχει μόνο κέρδος και όχι ζημιές.  
Η ανακοίνωση του ονόματος της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου επισπεύσtηκε αφού μέχρι το βράδυ της Τρίτης αλλά και την Τετάρτη που ανακοινώθηκε η κυβερνητική αλλαγή και η ανασύσταση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής είχαμε την εντύπωση ότι οι εξελίξεις αυτές θα κινούνταν περί της αρχής της επόμενης εβδομάδας, δηλαδή ίσως την Τρίτη στην ΚΟ της ΝΔ ή την Τετάρτη στη συζήτηση του εκλογικού νόμου καθώς η ίδια η κυβέρνηση είχε συνδέσει την ανακοίνωση του ονόματος με την ψήφιση του εκλογικού νόμου. Ωστόσο, φαίνεται ότι το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες είχε παραγίνει με την ονοματολογία καθώς κάθε μέρα έπεφταν και καινούργια ονόματα στο τραπέζι και είχαμε φτάσει αισίως στα τριάντα ονόματα καταγεγραμμένα, οδήγησαν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό στην απόφαση να ανακοινώσουν την Τετάρτη την υποψήφια για τον προεδρικό θώκο.
Το Μέγαρο Μαξίμου δεν ήθελε άλλη φθορά γύρω από αυτό το ζήτημα ενώ όπως εκτιμούν πολιτικοί παρατηρητές είναι και μια ανέφελη υποψηφιότητα η οποία εμπεδώνει αυτό που θέλει η κυβέρνηση, δηλαδή, πολιτική σταθερότητα.
Και, όπως επισημαίνουν οι ίδιοι παρατηρητές,  η επιλογή της κ. Σακελλαροπούλου υπηρετεί απολύτως αυτό το στόχο της πολιτικής σταθερότητας.
Ο πρωθυπουργός επέλεξε ένα πρόσωπο το οποίο είναι ο ρυθμιστής του πολιτεύματος, ένα πρόσωπο το οποίο ξέρει τα νομικά και θεσμικά θέματα και του εξασφαλίζει μια ανέφελη τετραετία.
Τα παραπάνω χαρακτηριστικά συμπυκνώνουν το βασικό κριτήριο με το οποίο επελέγη η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας η κ. Σακελλαροπούλου.
Με την επιλογή της Αικατερίνης Σακερλλαροπούλου ο πρωθυπουργός επιδιώκει πάντως να στριμώξει πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς επί των ημερών της κυβέρνησης Τσίπρα ψηφίστηκε ομόφωνα από το τότε υπουργικό συμβούλιο ως πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Έτσι σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου θα είναι πολύ δύσκολο για την Κουμουνδούρου να βρει ουσιαστικά επιχειρήματα εναντίον της συγκεκριμένης υποψηφιότητας.
Άλλωστε, η κ. Σακελλαροπούλου και ως δικαστής αναγνωρίζεται ότι έλαβε αποφάσεις ή έκανε εισηγήσεις στην κατεύθυνση της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ειδικά του περιβάλλοντος καθώς μάλιστα προήδρευε του τμήματος του ΣτΕ που είχε την ευθύνη για το περιβαλλοντικό δίκαιο.
Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να λάβει αποφάσεις τις επόμενες μέρες (σήμερα συνεδριάζει η ΚΟ) ορισμένοι από τον οικολογικό χώρο θυμήθηκαν ότι η κ. Σακελλαροπούλου είχε εκδώσει θετικές αποφάσεις για υπέρ της νομιμότητας της επένδυσης στις Σκουριές, ένα θέμα που θεωρείται συμβολικό για την πολιτική οικολογία.
Το ΚΙΝΑΛ θα αποφασίσει σήμερα, καθώς συνεδριάζουν το Πολιτικό Συμβούλιο και η ΚΟ του κόμματος με το κλίμα στη Χαριλάου Τρικούπη να είναι αιφνιδιασμένο από την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού με δεδομένο ότι η Φώφη Γεννηματά είχε ζητήσει ο επόμενος πρόεδρος να εκλέγεται από το χώρο της Κεντροαριστεράς.
Το ΚΚΕ, αναμένεται να λάβει απόφαση το Σάββατο σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που αναμένεται να τοποθετηθεί εναντίον της υποψηφιότητας της κ. Σακελλαροπούλου όπως παγίως πράττει ο Περισσός τα τελευταία χρόνια.
Το ΚΚΕ θεωρεί ότι η έλλειψη αρμοδιοτήτων από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας τον μετατρέπει σε στήριγμα του «ευρωμονόδρομου» και θα καταψήφιζε κάθε υποψήφιο ακόμη κι αν αυτή ήταν η Αλέκα Παπαρήγα όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στελέχη του κόμματος.
Πάντως στην πρώτη ανακοίνωση, μετά την αναγγελία της υποψηφιότητας Σακελλαροπούλου, ο Περισσός, διατυπώνει τις διαφωνίες του σε ήπιους τόνους και χωρίς να εκφράζει σαφείς αντιρρήσεις για το πρόσωπο της υποψήφιας προέδρου.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος αμέσως μετά το διάγγελμα Μητσοτάκη, παρέστη εμφανώς συγκινημένος στην απονομή των βραβείων Μπότση και εν συνεχεία αναχώρησε για προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψη στην Ιρλανδία.

(πρώτη ενημέρωση Πέμπτη 16/1 10:31)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης