Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλβανία: Απέλασε ως persona non grata δύο Ιρανούς διπλωμάτες

Αλβανία: Απέλασε ως persona non grata δύο Ιρανούς διπλωμάτες
Η Αλβανία απέλασε τον σύμβουλο και τον μορφωτικό ακόλουθο της ιρανικής πρεσβείας στα Τίρανα
Η Αλβανία απέλασε σήμερα Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, ως ανεπιθύμητα για τη χώρα πρόσωπα, δύο μέλη της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στα Τίρανα.
Την είδηση επιβεβαιώνει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Γκέντ Τσάκαϊ, ο οποίος εκτελεί χρέη υπουργού Εξωτερικών της χώρας.
Πρόκειται για τον σύμβουλο και τον μορφωτικό ακόλουθο της ιρανικής πρεσβείας στα Τίρανα.
Υπενθυμίζεται, ότι τον Δεκέμβριο του 2018 τα Τίρανα απέλασαν τον Ιρανό πρεσβευτή και έναν ακόμα διπλωμάτη, υποστηρίζοντας ότι συμμετείχαν σε «δραστηριότητες που υπονομεύουν την εθνική ασφάλεια», της χώρας, ενώ τον Οκτώβριο του 2019, η αλβανική αστυνομία ανακοίνωσε την εξάρθρωση τρομοκρατικού πυρήνα στα Τίρανα, ο οποίος, κατά την αλβανική αστυνομία, ανήκε στην ιρανική δύναμη Quds και είχε στόχο Ιρανούς αντιφρονούντες μουτζαχεντίν της ΜΕΚ, που στεγάζονται στην Αλβανία.
Επίσης, την επόμενη της δολοφονίας του Soleimani, ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν Ayatollah Ali Khamenei, χαρακτήρισε την Αλβανία, «μια πολύ μικρή, αλλά πολύ διαβολική ευρωπαϊκή χώρα, όπου αμερικανικά στοιχεία συνεργάζονται με Ιρανούς προδότες και καταρτίζουν σχέδια κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης