Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s: Αν δεν ολοκληρωθεί η εμπορική συμφωνία της Μεγάλης Βρετανίας με την Ε.Ε, το Brexit θα πλήξει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας

tags :
Moody’s: Αν δεν ολοκληρωθεί η εμπορική συμφωνία της Μεγάλης Βρετανίας με την Ε.Ε, το Brexit θα πλήξει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας
Αυξάνονται οι ενδείξεις ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια αυτόν το μήνα εν μέσω επιβράδυνσης του πληθωρισμού και της ανάπτυξης.


H Moody’s προειδοποιεί ότι το σχέδιο της Μεγάλης Βρετανίας να ολοκληρώσει εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το τέλος του έτους είναι "πολύ φιλόδοξο" και αν δεν το καταφέρει, αυτό θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.
Αυτή η προοπτική επιδεινώνεται από τις δεσμεύσεις δαπανών της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίες ενδέχεται να μην έχουν υπολογιστεί πλήρως και να επιβαρύνουν την πορεία του χρέους της χώρας, σύμφωνα με τη Sarah Carlson, ανώτερη αντιπρόεδρο της Moody's.
«Η πιθανότητα μιας μη-συμφωνίας για το Brexit δεν είναι μηδενική, υπάρχει ένα ελάχιστο ποσοστό κινδύνου», δήλωσε η Carlson από τις Βρυξέλλες.
Η αποτυχία να επιτευχθεί μια εμπορική συμφωνία «θα είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την πιστοληπτική ικανότητα του Ηνωμένου Βασιλείου, επειδή είναι σημαντική και για άλλα πράγματα όπως η μελλοντική πορεία ανάπτυξης, δεδομένου ότι η υπόλοιπη ΕΕ εξακολουθεί να είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος του Ηνωμένου Βασιλείου».
Την ίδια ώρα αυξάνονται οι ενδείξεις ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια αυτόν το μήνα εν μέσω επιβράδυνσης του πληθωρισμού και της ανάπτυξης, παρά το τέλος της αβεβαιότητας με την οριστικοποίηση του Brexit.
Ο Πρωθυπουργός Boris Johnson έχει δεσμευτεί για αύξηση των δαπανών σε θέματα όπως το Εθνικό σύστημα Υγείας.
«Υπάρχει μεγάλη προθυμία για δαπάνες, αλλά δεν βλέπω την ανάλογη συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο θα πληρωθούν αυτές οι δαπάνες.
Αυτό δυνητικά θα επηρεάσει και την πορεία του χρέους», δήλωσε η Carlson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης