Το Συμβούλιο της Ευρώπης τιμά την παιδίατρο Amani Ballour για τη διάσωση εκατοντάδων ζωών στο συριακό πόλεμο

Το Συμβούλιο της Ευρώπης τιμά την παιδίατρο Amani Ballour για τη διάσωση εκατοντάδων ζωών στο συριακό πόλεμο
Η Amani Ballour ως εθελόντρια αρχικά και μετά ως υπεύθυνη μιας ομάδας 100 ατόμων στο υπόγειο νοσοκομείο «Cave» («Σπηλιά») στη γενέτειρά της, κοντά στην πρωτεύουσα της Συρίας, περιέθαλψε χιλιάδες τραυματισμένους Σύριους πολίτες
Σε μία παιδίατρο από τη Συρία, στην Amani Ballour, η οποία διατηρούσε υπόγειο νοσοκομείο στην ανατολική Γκούτα της Συρίας την περίοδο 2012-2018, απονέμει το Συμβούλιο της Ευρώπης το βραβείο «Raul Vallenberg» για το 2020, προκειμένου να τιμήσει το θάρρος, τη γενναιότητα και την αφοσίωσή της στη διάσωση εκατοντάδων ζωών κατά τη διάρκεια του συριακού πολέμου.
Μόλις αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο, η Amani Ballour ξεκίνησε ως εθελόντρια και στη συνέχεια ήταν υπεύθυνη μιας ομάδας 100 ατόμων στο υπόγειο νοσοκομείο «Cave» («Σπηλιά») στη γενέτειρά της, κοντά στην πρωτεύουσα της Συρίας.
Το 2018 η Amani Ballour έφυγε από τη Συρία και ζει σήμερα στην Τουρκία ως πρόσφυγας.
Ωστόσο, συνεχίζει να βοηθάει ανθρώπους μέσα από τη συμμετοχή της σε ένα ταμείο υποστήριξης γυναικών ηγετών και ιατρικού προσωπικού σε πολεμικές ζώνες.
Η τελετή απονομής του βραβείου θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή στην έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ θα ακολουθήσει η προβολή του ντοκιμαντέρ του National Geographic «The Cave», που είναι υποψήφιο για βραβείο Όσκαρ 2020.
Το βραβείο «Raul Vallenberg» θεσπίστηκε το 2012 από το Συμβούλιο της Ευρώπης με πρωτοβουλία της σουηδικής κυβέρνησης και του ουγγρικού κοινοβουλίου, στη μνήμη του Σουηδού διπλωμάτη, ο οποίος χρησιμοποίησε την ιδιότητά του για να σώσει δεκάδες χιλιάδες Εβραίους από το Ολοκαύτωμα.
Η 17η Ιανουαρίου 2020 σηματοδοτεί την 75η επέτειο της σύλληψης του Raul Vallenberg στη Βουδαπέστη.
Το βραβείο που συνοδεύεται από χρηματικό ποσό 10.000 ευρώ απονέμεται κάθε δύο χρόνια σε άτομα, ομάδες ή οργανισμούς που ξεχωρίζουν για τα ανθρωπιστικά επιτεύγματά τους.
Το 2016 το βραβείο απονεμήθηκε στην ελληνική ΜΚΟ «Αγκαλιά».
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS