Τελευταία Νέα
Πολιτική

KKE: Το πρόβλημα του προσφυγικού δεν είναι η επανασύσταση του υπουργείου, αλλά η πολιτική

KKE: Το πρόβλημα του προσφυγικού δεν είναι η επανασύσταση του υπουργείου, αλλά η πολιτική
Ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης ζητά το ΚΚΕ
Το πρόβλημα του προσφυγικού δεν έχει να κάνει τόσο με την επανασύσταση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, μετά από 6 μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ, όσο με το ποια πολιτική θα εφαρμόσει αυτό το υπουργείο, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
Όπως εξηγεί, η πολιτική αυτή δεν είναι άλλη απ’ την εφαρμογή της απαράδεκτης συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, της Συνθήκης του Δουβλίνου, δηλαδή της πολιτικής της ΕΕ, που οδηγεί στον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας, αλλά και του πρόσφατου νόμου για το άσυλο που παραβιάζει τα δικαιώματα των προσφύγων.
«Τώρα πρέπει να αυξηθεί η αλληλεγγύη και η πάλη για να κλείσουν όλα τα hotspots, για να μεταφερθούν οι αιτούντες άσυλο απ’ τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα σε δημόσιους, ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας και στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, στις χώρες προορισμού τους και χτυπώντας τα κυκλώματα παράνομης διακίνησής τους. Να προχωρήσουν άμεσα οι οικογενειακές επανενώσεις σε χώρες της ΕΕ.
Να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για τους ασυνόδευτους ανήλικους.
Να επισπευστούν οι διαδικασίες για τη χορήγηση ασύλου με προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού στις αντίστοιχες υπηρεσίες», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης