Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

HSBC: Η υπογραφή της «Φάσης 1» της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ - Κίνας δεν θα φέρει σταθερότητα στις αγορές – Παραμένει η αβεβαιότητα

tags :
HSBC: Η υπογραφή της «Φάσης 1» της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ - Κίνας δεν θα φέρει σταθερότητα στις αγορές – Παραμένει η αβεβαιότητα
Υπάρχουν ακόμα ανησυχίες σχετικά με τις μακροοικονομικές προοπτικές, σύμφωνα με την HSBC
Η πολλά υποσχόμενη εμπορική συμφωνία πρώτης φάσης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας πρόκειται να υπογραφεί σήμερα, Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, αλλά η αβεβαιότητα μπορεί ακόμα να παραμείνει.
Σύμφωνα με τον Joseph Little, επικεφαλής στρατηγικής της HSBC Global Asset Management, οι εντάσεις γύρω από το εμπόριο δεν έχουν επιλυθεί πλήρως.
"Υπάρχουν ακόμα ανησυχίες σχετικά με τις μακροοικονομικές προοπτικές, καθώς οι ΗΠΑ εξακολουθούν να αμφισβητούν τις ισορροπίες για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου", δήλωσε.
"Το περιβάλλον του εμπορίου παραμένει σε μεγάλο βαθμό εύθραυστο και αποτελεί πηγή ανησυχίας και πρόκλησης για τους επενδυτές".
Αυτή η αβεβαιότητα - όχι μόνο στο εμπόριο αλλά και στην πολιτική, την οικονομία και το περιβάλλον - είναι πιθανό να περιορίσει τις αποδόσεις των περιουσιακών στοιχείων.
"Νομίζω ότι είναι δύσκολο να είμαστε πολύ σίγουροι ότι θα δούμε μια σημαντική, ισχυρή συγχρονισμένη παγκόσμια επέκταση", ανέφερε ο αναλυτής της HSBC.
Όπως εκτιμά ο Little οι μετοχές των ΗΠΑ μπορούν να αποδόσουν 6% ή 7% φέτος.
Εκτός των ΗΠΑ, θα υπάρξει κάποια βελτίωση στους κλάδους των κατασκευών και του εμπορίου, τα οποία θα πρέπει επίσης να βοηθήσουν τις πολυεθνικές εταιρείες των ΗΠΑ.
Στο εξωτερικό, η HSBC βλέπει ευκαιρίες σε Βόρεια Ασία - Κίνα, Κορέα, Ταϊβάν και Ιαπωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης