Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σχέδια για δικαίωμα αδείας σε συμβασιούχους και 34.000 προσλήψεις στο Δημόσιο

Σχέδια για δικαίωμα αδείας σε συμβασιούχους και 34.000 προσλήψεις στο Δημόσιο
Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, συναντήθηκε με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ
Προσλήψεις 34.000 υπαλλήλων σε διάφορους τομείς του δημοσίου (Υγεία, Εκπαίδευση, ΝΠΔΔ κ.α), έχει δρομολογήσει το υπουργείο Εσωτερικών για την επόμενη διετία, ενώ σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας εξετάζει το θέμα της επέκτασης του δικαιώματος άδειας και στους συμβασιούχους.
Όπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, αλλάζει ο τρόπος επιλογής των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης (αυξάνοντας το ποσοστό της συνέντευξης στο 40%), ενώ για το θέμα των προσλήψεων:
1. Υλοποιείται επακριβώς το πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης για το 1:1. Είπε ότι έχουν αποχωρήσει 21.000 Δημόσιοι Υπάλληλοι την τελευταία διετία και ότι θα γίνει αντίστοιχος αριθμός προσλήψεων.
2. Ξεμπλόκαραν οι προσλήψεις 700-800 γιατρών, οι οποίες θα γίνουν ως το Μάιο. Παράλληλα για την Υγεία υπάρχει εγκριτική απόφαση για 2.450 προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
3. Στην Παιδεία θα γίνουν 4.500 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή και οι 5.250 που «τρέχουν» με την προκήρυξη της Γενικής Αγωγής.
4. Για την επιλογή στελεχών στη Δημόσια Διοίκηση έχουν συγκροτηθεί όλα τα συμβούλια επιλογής και ότι οι κρίσεις προχωρούν κανονικά. Σε επόμενη φάση θα επανεξεταστεί το ζήτημα του ποσοστού της συνέντευξης και των άλλων κριτηρίων.
Η ΑΔΕΔΥ εξέφρασε την πλήρη διαφωνία της στα παραπάνω, ενώ για τη στελέχωση μέσω συνέντευξης τόνισε ότι αυξάνονται τα ρουσφέτια.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης