Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rouhani (Ιράν): Όχι σε μια «συμφωνία Trump» στα πυρηνικά

Rouhani (Ιράν): Όχι σε μια «συμφωνία Trump» στα πυρηνικά
Ο Rouhani άσκησε κριτική και σε βάρος των Ευρωπαίων
Tην πρόταση για μια νέα «συμφωνία Trump» με στόχο την επίλυση της κρίσης για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης απέρριψε ο πρόεδρος του Ιράν Hassan Rouhani, κάνοντας λόγο για μια «περίεργη» προσφορά και επικρίνοντας τον αμερικανό πρόεδρο για αθέτηση υποσχέσεων.
Σε τηλεοπτική ομιλία του ο ιρανός πρόεδρος διεμήνυσε στην Ουάσινγκτον να επιστρέψει στη διεθνή συμφωνία του 2015 ανάμεσα στην Τεχεράνη και στις διεθνείς δυνάμεις προσθέτοντας ότι το Ιράν μπορεί να αλλάξει πορεία ως προς τον περιορισμό των δεσμεύσεών του με βάση τη συμφωνία.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Rouhani άσκησε κριτική εις βάρος των ευρωπαίων εταίρων της συμφωνίας που προκάλεσαν την ενεργοποίηση του μηχανισμού διαφωνίας για το κοινό ολοληρωμένο σχέδιο δράσης για την πυρηνική συμφωνία (JCPOA), καταγγέλλοντας ότι απέτυχαν να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους.
Η Τεχεράνη έχει επανειλημμένως αρνηθεί να διαπραγματευτεί μια νέα συμφωνία όσο ισχύουν οι αμερικανικές κυρώσεις εις βάρος της.
Χθες η Γαλλία, η Βρετανία και η Γερμανία ενεργοποίησαν τον μηχανισμό επίλυσης διαφορών της διεθνούς συμφωνίας του 2015 (JCPOA) για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης