Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuroda (BoJ): Θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω νομισματική χαλάρωση εάν χρειαστεί - Η ανάπτυξη της οικονομίας συνεχίζεται

Kuroda (BoJ): Θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω νομισματική χαλάρωση εάν χρειαστεί - Η ανάπτυξη της οικονομίας συνεχίζεται
Ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ιαπωνίας εκτιμά ότι η άνοδος του πληθωρισμού θα συνεχιστεί
Τη θέση ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας δε θα διαστάσει να προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής διατύπωσε σήμερα (15/1) ο επικεφαλής της BoJ, Haruhiko Kuroda, εφόσον η σχετική ενέργεια βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου για τον πληθωρισμό στο 2%.
Ειδικότερα, ο κ. Kuroda δήλωσε ότι η Τράπεζα θα διατηρήσει την τρέχουσα πολιτική της «όσο χρειαστεί για να πετύχει τον στόχο του πληθωρισμού στο 2% με σταθερό τρόπο», διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «δε θα διστάσουμε να προχωρήσουμε σε περαιτέρω χαλάρωση έαν υπάρχει κίνδυνος να χαθεί ο στόχος τιμών».
«Αναμένουμε ότι η σταδιακή άνοδος του πληθωρισμού θα συνεχιστεί», υπογράμμισε ο επικεφαλής της Bank of Japan, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «ο πληθωρισμός καταναλωτών κινείται γύρω στο 0,5% καθώς εξακολουθεί να επηρεάζεται από την πτώση στις τιμές του πετρελαίου».
Παράλληλα, ο ίδιος δήλωσε ότι η ανάπτυξη της οικονομίας συνεχίζεται μέχρι στιγμής, παρά την επθιβράδυνση στο εξωτερικό και το γεγονός ότι οι φυσικές καταστροφές επηρεάζουν το επενδυτικό κλίμα, τις εξαγωγές και την παραγωγή.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα η Τράπεζα της Ιαπωνίας δημοσίευσε την τριμηνιαία της έκθεσης για την πορεία της οικονομίας στις εννέα περιφέρειες της χώρας, αναφέροντας ότι όλες οι περιφερειακές οικονομίες κατέγραψαν επέκταση ή ανάκαμψη.
Παρά το γεγονός ότι η BoJ ανέφερε ότι η ανοδική πορεία στην εγχώρια ζήτηση συνεχίζεται, οι εξάγωγές, η παραγωγή και το επενδυτικό κλίμα εμφάνισαν σημάδια αδυναμίας, λόγω της επιβράδυνσης στις υπερπόντιες οικονομίες και των φυσικών καταστροφών.
Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, η Τράπεζα υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη στις τρεις από τις εννέα περιφέρειες, ενώ διατήρησε αμετάβλητες τις εκτιμήσεις της για τις υπόλοιπες έξι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης