Διεθνή

Ιράκ: Ο ηγέτης των σιιτών καλεί σε διαδηλώσεις ενάντια στις ΗΠΑ

tags :
Ιράκ: Ο ηγέτης των σιιτών καλεί σε διαδηλώσεις ενάντια στις ΗΠΑ
Ο ηγέτης των σιιτών του Ιράκ  κάλεσε τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν μαζικά για να καταγγείλουν την παρουσία των Αμερικανών στη χώρα
Ο ηγέτης των σιιτών του Ιράκ M. Sandr κάλεσε σήμερα (14/1) τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν μαζικά για να καταγγείλουν την παρουσία των Αμερικανών στη χώρα, μετά και το αίτημα του ιρακινού κοινοβουλίου για την αποχώρηση των ξένων δυνάμεων.
«Ο ουρανός του Ιράκ και η εθνική κυριαρχία του παραβιάζονται από τις δυνάμεις των εισβολέων» ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter, αναφερόμενος στις ΗΠΑ.
Στις αρχές Ιανουαρίου, σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή στη Βαγδάτη σκοτώθηκαν ο πανίσχυρος Ιρανός στρατηγός Q. Soleimani και ο υπ’ αριθμόν 2 της ιρακινής δύναμης Χασντ αλ Σαάμπι, ο Al Mohadi.
Στην ανάρτησή του ο Sandr κάνει λόγο για μια «ιρακινή εξέγερση» και για την οργάνωση «μιας ειρηνικής διαδήλωσης ενός εκατομμυρίου ανθρώπων εναντίον της αμερικανικής παρουσίας».
Δεν διευκρινίζει ωστόσο το πότε θα γίνει αυτή η κινητοποίηση.
Ο Sandr , που έχει εκατομμύρια υποστηρικτές στο Ιράκ, είχε καταφέρει τα προηγούμενα χρόνια να κατεβάσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε διαδηλώσεις στη Βαγδάτη και άλλες περιοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης