Τελευταία Νέα
Πολιτική

Την αξιολόγηση των υπουργών ξεκινά στις 15/1 ο Κυρ. Μητσοτάκης

tags :
Την αξιολόγηση των υπουργών ξεκινά στις 15/1 ο Κυρ. Μητσοτάκης
Η αρχή θα γίνει με την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού
Τους πρώτους υπουργούς προς... αξιολόγηση θα συναντήσει αύριο Τετάρτη 15/1 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας πράξη αυτό που είχε εξαγγείλει από την αρχή της κυβερνητικής του θητείας.
Βάσει του επίσημου προγράμματος του πρωθυπουργού αύριο θα συναντηθεί με την  ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού και θα ακολουθήσει το υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή (17/1), και το υπουργείο Παιδείας την επόμενη Τρίτη (21/1).
Άλλωστε κατά τη διάρκεια του τελευταίου υπουργικού συμβουλίου, στις 23 Δεκεμβρίου 2019, οι υπουργοί της κυβέρνησης ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις στα θέματα του χαρτοφυλακίου τους.
Ωστόσο η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει συμπληρώσει έξι μήνες διακυβέρνησης της χώρας και ο πρωθυπουργούς αναμένεται να αξιολογήσει συνολικά το κυβερνητικό έργο.
Από την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, o κ. Μητσοτάκης είχε καταστήσει σαφές ότι «οι υπουργοί θα ελέγχονται και θα αξιολογούνται για το έργο τους». Στις 10 Ιουλίου, οι υπουργοί είχαν παραλάβει από ένα μπλε ντοσιέ, για τους στόχους που θα έπρεπε να υλοποιήσουν εντός του χρονοδιαγράμματός τους.
Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό στην παρουσίαση του προγράμματος αστικής ανάπλασης του Αγίου Διονυσίου Πειραιά.
Την Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου, το πρωί θα μιλήσει στο Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, παρουσία του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά και της νέας επιτρόπου Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ελίζα Φερέιρα.
Το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο.
Τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου θα παραστεί στην εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατίας στο Πολεμικό Μουσείο. Το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον μητροπολίτη των Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος, Κεγάμ Χατσεριάν και τον πρόεδρο των Αρμενίων Ελλάδος, Παύλο Τσολακιάν.
Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.
Από την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης