Τελευταία Νέα
Οικονομία

Έχασαν τα πρωτεία οι ελληνικές επενδύσεις στην Αλβανία, πέφτοντας στην 7η θέση

tags :
Έχασαν τα πρωτεία οι ελληνικές επενδύσεις στην Αλβανία, πέφτοντας στην 7η θέση

Ελβετία, Ολλανδία και Καναδάς οι τρεις πρώτες χώρες με τον μεγαλύτερο κύκλο επενδύσεων στην γειτονική χώρα.
Οι ελληνικές επενδύσεις στην Αλβανία συρρικνώθηκαν τάχιστα, δίνοντας ένα τέλος στην κυριαρχία της Ελλάδας στην γειτονική χώρα.
Ύστερα από μια δυναμική παρουσία για σχεδόν τρεις δεκαετίες, όπου οι ελληνικές επενδύσεις διατηρούσαν τα πρωτεία, τα τελευταία δύο χρόνια η Ελλάδα αποσύρεται βιαστικά από τις αλβανικές Τράπεζες, την εκπαίδευση, τις τηλεπικοινωνίες και την Υγεία.
Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανοί μετανάστευσαν προς την Ελλάδα μετά την πτώση του καθεστώτος και την λήξη της Σοβιετικής απομόνωσης το 1990, οι Έλληνες επενδυτές ακολούθησαν την αντίθετη πορεία.
Το 2019 όμως η Ελλάδα έχασε τα πρωτεία ως η μεγαλύτερη πηγή επενδύσεων στην Αλβανία και έπεσε στην 7η θέση πίσω από την Βουλγαρία, την Τουρκία, την Ιταλία, τον Καναδά, την Ολλανδία και στην πρώτη θέση η Ελβετία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Αλβανίας τα ελληνικά επενδυτικά κεφάλαια συρρικνώθηκαν στα 558 εκατ. ευρώ το τελευταίο τετράμηνο του 2019 από τα 1,2 δισ. ευρώ ένα έτος νωρίτερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php:74) in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 755