Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Η Γερμανία θα επενδύει 86 δισεκ. ευρώ το χρόνο ως το 2030, για τον εκσυγχρονισμό των Γερμανικών Σιδηροδρόμων

Handelsblatt: Η Γερμανία θα επενδύει 86 δισεκ. ευρώ το χρόνο ως το 2030, για τον εκσυγχρονισμό των Γερμανικών Σιδηροδρόμων
Η επένδυση θα είναι κατά 54% μεγαλύτερη από της προηγούμενης τετραετίας 2015-2019
Γερμανία θα επενδύει κατά μέσο όρο 8,6 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως τα επόμενα δέκα χρόνια για τον εκσυγχρονισμό των γραμμών, των σταθμών, των συστημάτων σηματοδότησης και της ηλεκτρικής τροφοδοσίας των σιδηροδρόμων.
Η επένδυση είναι κατά 54% μεγαλύτερη από την προηγούμενη (2015-2019).
Ο (Χριστιανοκοινωνιστής) ομοσπονδιακός υπουργός Μεταφορών Αντρέας Σόιερ, ο επικεφαλής των Γερμανικών Σιδηροδρόμων (Deutsche Bahn) Richard Lutz και ο επικεφαλής υποδομών της Deutsche Bahn Ronald Pofalla υπέγραψαν σήμερα νέα συμφωνία η οποία προβλέπει την εν λόγω επένδυση μέχρι το 2030. Το κράτος θα συμμετέχει με 62 δισεκ. ευρώ και οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι με 24 δισεκ. ευρώ.
Ο Andreas Scheuer έκανε λόγο για μια «ιστορική ημέρα.
Θα είναι ο αιώνας των σιδηροδρόμων. Πρόκειται για μια επίθεση εκσυγχρονισμού σε βαθμό υπερθετικό. Αναμένω ότι οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία.
Τα δρομολόγια των τρένων πρέπει να είναι ακριβέστερα, πιο αξιόπιστα και καλύτερα.
Ανυπομονώ να υπάρξουν σε εύθετο χρόνο σημαντικές βελτιώσεις».
Ο Richard Lutz είπε ότι για να υπάρξει μεγαλύτερη ακρίβεια στα δρομολόγια «προϋπόθεση εκ των ων ουκ άνευ είναι να υπάρχουν αποδοτικές υποδομές.
Από αυτό θα επωφεληθούν οι επιβάτες».
Έκανε όμως επίσης σαφές ότι οι βελτιώσεις απαιτούν χρόνο, «η δε ενόχληση των επιβατών λόγω των εργοταξίων θα μειωθεί με ένα φιλικό προς αυτούς τρόπο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης