Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επενδύσεις 86 δισ. ευρώ για εκσυγχρονισμό των γερμανικών σιδηροδρόμων έως το 2030

tags :
Επενδύσεις 86 δισ. ευρώ για εκσυγχρονισμό των γερμανικών σιδηροδρόμων έως το 2030
Η Γερμανία θα επενδύει 86 δισ. τα επόμενα 10 χρόνια για τον εκσυγχρονισμό των γραμμών, των σταθμών, των συστημάτων σηματοδότησης και της ηλεκτρικής τροφοδοσίας των σιδηροδρόμων
Η Γερμανία θα επενδύει κατά μέσο όρο 8,6 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως τα επόμενα δέκα χρόνια για τον εκσυγχρονισμό των γραμμών, των σταθμών, των συστημάτων σηματοδότησης και της ηλεκτρικής τροφοδοσίας των σιδηροδρόμων.
Η επένδυση είναι κατά 54% μεγαλύτερη από την προηγούμενη (2015-2019).
Ο (Χριστιανοκοινωνιστής) ομοσπονδιακός υπουργός Μεταφορών Αντρέας Σόιερ, ο επικεφαλής των Γερμανικών Σιδηροδρόμων (Deutsche Bahn) R. Luch και ο επικεφαλής υποδομών της Deutsche Bahn R. Pofala υπέγραψαν σήμερα νέα συμφωνία η οποία προβλέπει την εν λόγω επένδυση μέχρι το 2030.
Το κράτος θα συμμετέχει με 62 δισ. ευρώ και οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι με 24 δισεκ. ευρώ.
Ο A. Soier έκανε λόγο για μια «ιστορική ημέρα. Θα είναι ο αιώνας των σιδηροδρόμων.
Πρόκειται για μια επίθεση εκσυγχρονισμού σε βαθμό υπερθετικό. Αναμένω ότι οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία.
Τα δρομολόγια των τρένων πρέπει να είναι ακριβέστερα, πιο αξιόπιστα και καλύτερα.
Ανυπομονώ να υπάρξουν σε εύθετο χρόνο σημαντικές βελτιώσεις».
Ο Luch είπε ότι για να υπάρξει μεγαλύτερη ακρίβεια στα δρομολόγια «προϋπόθεση εκ των ων ουκ άνευ είναι να υπάρχουν αποδοτικές υποδομές.
Από αυτό θα επωφεληθούν οι επιβάτες». Έκανε όμως επίσης σαφές ότι οι βελτιώσεις απαιτούν χρόνο, «η δε ενόχληση των επιβατών λόγω των εργοταξίων θα μειωθεί με ένα φιλικό προς αυτούς τρόπο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης