Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις 19/1 και επίσημα η διεθνής διάσκεψη για τη Λιβύη στο Βερολίνο - Δεν προσκλήθηκε η Ελλάδα

Στις 19/1 και επίσημα η διεθνής διάσκεψη για τη Λιβύη στο Βερολίνο - Δεν προσκλήθηκε η Ελλάδα
H Ελλάδα είχε ζητήσει να συμμετάσχει στη διεθνή διάσκεψη
Τη διοργάνωση Διάσκεψης υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στην κρίση της Λιβύης ανακοίνωσε και επίσημα η γερμανική κυβέρνηση για την Κυριακή, 19 Ιανουαρίου, στο Βερολίνο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Καγκελαρίου Angela Merkel, στη Διάσκεψη έχουν προσκληθεί οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Βρετανία, η Γαλλία, η Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Τουρκία, η Δημοκρατία του Κονγκό, η Ιταλία, η Αίγυπτος, η Αλγερία και τα Ηνωμένα Έθνη, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Αφρικανική Ένωση και ο Αραβικός Σύνδεσμος.
Πρόσκληση να συμμετάσχουν έχουν λάβει ακόμη ο Πρωθυπουργός της Λιβύης Serraj και ο Στρατάρχης Khalifa Haftar.
Όπως αναφέρει η γερμανική κυβέρνηση, το Βερολίνο από τον Σεπτέμβριο του 2019 έχει αναλάβει ρόλο "οικοδεσπότη" μιας διαδικασίας διαβούλευσης, από κοινού με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Antonio Guteres και τον ειδικό απεσταλμένο του για την Λιβύη Ghassan Salame.
Στόχος της διαδικασίας είναι, με μια ομάδα κρατών και διεθνών οργανισμών να υποστηριχθούν οι προσπάθειες του ΟΗΕ για μια κυρίαρχη Λιβύη καθώς και για τον κατευνασμό στο εσωτερικό της χώρας.
Σημειώνεται ότι η Ελλάδα είχε ζητήσει να συμμετάσχει στη διεθνή διάσκεψη, όπως ανέφερε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ωστόσο δεν προσκλήθηκε όπως προκύπτει από την επίσημη ανακοίνωση της καγκελαρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης