Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρηστίδης (ΚΙΝΑΛ): Απέτυχε η κυβέρνηση στο προσφυγικό – Δεν υπάρχει σενάριο Γεννηματά για ΠτΔ

Χρηστίδης (ΚΙΝΑΛ): Απέτυχε η κυβέρνηση στο προσφυγικό – Δεν υπάρχει σενάριο Γεννηματά για ΠτΔ
Δεν χορταίνω να βλέπω ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να τσακώνονται για τη θέση του ΠτΔ είπε ο κ.Χρηστίδης
Τη θέση ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέτυχε στη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος διατύπωσε ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Π. Χρηστίδης, ο οποίος επανέλαβε πως δεν τίθεται θέμα Γεννηματά για το προεδρικό αξίωμα.
«Δεν υπάρχει σενάριο Φώφης Γεννηματά.
Το έχουμε κλείσει κι αυτό είναι ένα πράγμα το οποίο πρέπει να το γνωρίζουμε όλοι.
Δεν χορταίνω να βλέπω ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία να τσακώνονται για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπίζεται τον Προκόπη Παυλόπουλο.
Εμείς δεν ψηφίσαμε τον κ. Παυλόπουλο επειδή συμμετείχε σε μία κυβέρνηση η οποία έχει τεράστιες ευθύνες για την πορεία της χώρας, στην ίδια κυβέρνηση είναι και μία σειρά στελεχών που ο ΣΥΡΙΖΑ εγκόλπωσε στην παράταξή του όπως για παράδειγμα ο κ. Καμένος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κρίνεται γι’ αυτό και θα συνεχίσει να κρίνεται.
Η προεδρολογία, η ονοματολογία και η πασαρέλα δεν βοηθούν.
Εμείς πιστεύουμε ότι σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή θα πρέπει να υπάρχει μία εθνική συναίνεση, η οποία θα συμβολίζεται στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Χρηστίδης.
«Εμείς ήμασταν αυτοί οι οποίοι το 2009-2010-2011 υποστήκαμε τη μεγαλύτερη πίεση.
Θα θυμάστε ότι κάποιοι έφτιαξαν τα αντιμνημόνια και τώρα, αν η χώρα θέλουμε να φύγει μπροστά, ο συμβολισμός θα πρέπει να είναι με ένα πρόσωπο που ενώνει.
Αυτή η συγκατοίκηση η οποία έγινε πράξη με τις πολιτικές επιλογές των επιλογών των πρωθυπουργών του ΠΑΣΟΚ, να επιλέγουν δηλαδή πρόσωπα από άλλη παράταξη, είναι κάτι το οποίο βοήθησε το έθνος να προχωρήσει μπροστά.
Αυτό θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει και τώρα.
Και αυτό το υπερασπιζόμαστε με κάθε τρόπο.
Δεν θα μπω στην διαδικασία της ονοματολογίας.
Ό,τι έχει πει η κα. Γεννηματά ισχύει» υποστήριξε ο κ.Χρηστίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στον προπηλακισμό του Ν. Μηταράκη στην Χίο.
«Είναι προφανές ότι καταδικάζουμε τα χθεσινά επεισόδια.
Δεν αποτελούν λύσεις σε κανένα από τα προβλήματα που έχουμε.
Αλλά είναι και απολύτως λογικό οι κάτοικοι του Βορείου Αιγαίου να νιώθουν εξαπατημένοι από αυτά που τους έταξε η Νέα Δημοκρατία προεκλογικά κι από αυτά τα οποία κάνει μετεκλογικά όσον αφορά στο ζήτημα του μεταναστευτικού και του προσφυγικού.
Τα προβλήματα στη Χίο, στη Λέσβο, σε όλο το Βόρειο Αιγαίο είναι τεράστια.
Οι πολίτες νιώθουν ότι είναι ανενημέρωτοι και ξαφνικά έρχονται μπροστά σε αποφάσεις, μαζί με τις οποίες καλούνται να ζήσουν.
Επομένως, εδώ χρειάζεται μια άλλη στρατηγική.
Εμείς έχουμε χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου.
Είναι προφανές ότι έχουμε τα ζητήματα με την Τουρκία τα οποία είναι φλέγοντα, αλλά το μεταναστευτικό-προσφυγικό το οποίο ήταν, είναι και θα είναι και μετά, πρέπει να είναι διαρκώς στην ατζέντα μας στη συζήτηση την οποία κάνουμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι δυστυχώς η Ευρώπη δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της και όσον δεν συμβαίνει αυτό, το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί μόνο με εθνικές δυνάμεις» υπογράμμισε ο κ.Χρηστίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης