Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Υποχώρησε ο δείκτης αισιοδοξίας για τις μικρές επιχειρήσεις (NFIB) τον Δεκέμβριο 2019, στις 102,7 μονάδες

ΗΠΑ: Υποχώρησε ο δείκτης αισιοδοξίας για τις μικρές επιχειρήσεις (NFIB) τον Δεκέμβριο 2019, στις 102,7 μονάδες
Ο δείκτης αισιοδοξίας των μικρών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ απομακρύνθηκε από τα υψηλά τεσσάρων μηνών
Πτώση κατέγραψε ο δείκτης αισιοδοξίας των μικρών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ για τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (14/1) στοιχεία της Εθνικής Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων (NFIB), υποχωρώντας από τα υψηλά τεσσάρων μηνών στα οποία βρέθηκε τον Νοέμβριο.
Ειδικότερα, ο δείκτης αισιοδοξίας της NFIB διαμορφώθηκε στις 102,7 μονάδες, έναντι 104,7 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση του δείκτη θα περιοριστεί στις 104,6 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης που αφορά την αβεβαιότητα μεταξύ των επιχειρήσεων αυξήθηκε στις 80 μονάδες, έναντι 72 μονάδων τον Νοέμβριο του 2019, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την πτώση που καταγράφηκε στον δείκτη αισιδοξίας, αυτός ολοκλήρωσε το 2019 πάνω από τις 101,2 στις οποίες βρισκόταν τον Ιανουάριο.
Μάλιστα, ο δείκτης αισιοδοξίας της NFIB παραμείνει ενισχυμένος σε σύγκριση με τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο, υποδεικνύοντας ότι οι μικρές επιχειρήσεις παραμένουν αισιόδοξες για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.
«Ο Δεκέμβριος σημάδεψε το τέλος ενός ακόμα επιτυχημένου έτους για την οικονομία των μικρών επιχειρήσεων, καθώς οι ιδιοκτήτες εκμεταλλεύτηκαν τις ισχυρές καταναλωτικές δαπάνες και την ομοσπονδιακή φορολογική και κανονιστική απαλλαγή», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της NFIB, William Dunkelberg, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων.
«Το 2020 ξεκινάει με ένα σταθερό υπόβαθρο για τη συνεχή ανάπτυξη, το οποίο παρέχει καύσιμα για την άνοδο των μικρών επιχειρήσεων και του εργατικού τους δυναμικού», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Dunkelberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης