Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τροπολογία για την επιχειρηματική βίζα στο ν/σ για το Brexit κατέθεσε ο Μ. Βαρβιτσιώτης

tags :
Τροπολογία για την επιχειρηματική βίζα στο ν/σ για το Brexit κατέθεσε ο Μ. Βαρβιτσιώτης
Η τροπολογία για την «business βίζα» κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για το Brexit
Τροπολογία για τη θεσμοθέτηση μίας νέας μορφής επιχειρηματικής πρόσκλησης, της επονομαζόμενης «business βίζα», κατέθεσε στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Η τροπολογία για την «business βίζα» κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για το Brexit και αφορά πολίτες τρίτων χωρών που επιθυμούν να εισέλθουν στην Ελλάδα, προκειμένου να συμμετάσχουν σε συνέδρια, εκθέσεις, συναντήσεις, διασκέψεις ή εκδηλώσεις επιχειρηματικού χαρακτήρα χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν τη συνήθη γραφειοκρατική διαδικασία έκδοσης θεώρησης εισόδου, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών.
Συγκεκριμένα, σε αυτήν την περίπτωση, Έλληνες πολίτες θα υποβάλλουν στις αρμόδιες προξενικές αρχές ένα τυποποιημένο έντυπο πρόσκλησης, αναλαμβάνοντας παράλληλα την ευθύνη για τη φιλοξενία των αιτούντων θεώρηση.
Επειδή στο παρελθόν οι θεωρήσεις χορηγήθηκαν συχνά με καθυστερήσεις, ενώ υπήρχε και σημαντικός αριθμός απορρίψεων, με την καθιέρωση της επιχειρηματικής πρόσκλησης καθίσταται αποδοτικότερη και ταχύτερη η διαδικασία θεώρησης καθώς οι αιτήσεις θα εξετάζονται άμεσα εντός 15 ημερών.
Σύμφωνα με τον κ. Βαρβιτσιώτη, η τροπολογία είναι στη σωστή κατεύθυνση και απαντά στο διαχρονικό αίτημα των επιμελητηρίων για τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων να φιλοξενούν επιχειρηματικούς επισκέπτες, καθώς μέχρι σήμερα έρχονται αντιμέτωποι με χρονοβόρες διαδικασίες χορήγησης θεωρήσεων εισόδου σε πολίτες τρίτων χωρών. Διευκρίνισε δε ότι σε περίπτωση παραβίασης των όρων από τον φιλοξενούμενο, τότε η επιχείρηση θα χάνει το δικαίωμα υποβολής νέας αίτησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης