Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά άνω των δύο εβδομάδων η στερλίνα λόγω BoE και Brexit - Στο -0,67% και τα 1,2978 δολ.

Σε χαμηλά άνω των δύο εβδομάδων η στερλίνα λόγω BoE και Brexit - Στο -0,67% και τα 1,2978 δολ.
Το βρετανικό νόμισμα υποχωρεί κατά -0,21% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 142,52 γεν
Νέα πτώση καταγράφει σήμερα Δευτέρα (13/1) η στερλίνα, υποχωρώντας σε χαμηλό άνω των δύο εβδομάδων, εν μέσω προσδοκιών ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων κατά το επόμενο διάστημα.
Ειδικότερα, η στερλίνα υποχώρησε κάτω από τη ζώνη του 1,30 δολ. καθώς διαπραγματεύεται στο -0,67% και τα 1,2978 δολ. ανά στερλίνα, ενώ παράλληλα το βρετανικό νόμισμα υποχωρεί κατά -0,21% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 142,52 γεν.
Παράλληλα, το ευρώ καταγράφει σημαντική άνοδο έναντι της στερλίνας, και συγκεκριμένα στο +0,66% και τις 0,8568 στερλίνες ανά ευρώ.
Χθες, ο αξιωματούχος της Τράπεζας της Αγγλίας και μέλος της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής, Gertjan Vlieghe, δήλωσε ότι θα ψηφίσει υπέρ της μείωσης των επιτοκίων κατά το επόμενο διάστημα, εφόσον τα μακροοικονομικά στοιχεία δεν εμφανίσουν ανάκαμψη της βρετανικής οικονομίας.
«Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Vlieghe είναι ο τρίτος συνεχόμενος αξιωματούχος της Τράπεζας της Αγγλίας που υπονοεί μία μείωση των επιτοκίων, μετά τις δηλώσεις που πραγματοποίησαν η Silvana Tenreyro την Παρασκευή και ο επικεφαλής Mark Carney την Πέμπτη», αναφέρει σε σημείωμά του ο επικεφαλής αναλυτής της IronFX Global, Peter Iosif.
«Εάν τα σκοτεινά σύννεφα μίας επικείμενης μείωσης των επιτοκίων εξακολουθήσουν να συγκεντρώνονται πάνω από τη στερλίνα θα μπορούσαμε να δούμε περαιτέρω υποχώρησή της», πρόσθεσε ο κ. Iosif, ο οποίος διατηρεί μετριοπαθείς προοπτικές για τη στερλίνα όσον αφορά την ισοτιμία με το δολάριο.
Σημειώνεται ότι η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας είναι προγραμματισμένη για τις 30 Ιανουαρίου.
Όσον αφορά το ζήτημα του Brexit, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Boris Johnson, τόνισε ότι το Λονδίνο δεν πρόκειται να δεθχεί μία νέα παράταση της μεταβατικής περιόδου, παρά το γεγονός ότι η πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula von der Leyen, επεσήμανε ότι είναι «ουσιαστικά αδύνατο» για τις δύο πλευρές να διαπραγματευτούν μία ολοκληρωμένη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μέχρι τα τέλη του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης