Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στάση αναμονής στις ευρωαγορές, με το βλέμμα σε ΗΠΑ και Κίνα - Πτώση - 0,26% για DAX

Στάση αναμονής στις ευρωαγορές, με το βλέμμα σε ΗΠΑ και Κίνα - Πτώση - 0,26% για DAX
Οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμους αναμένεται να ολοκληρώσουν την πρώτη φάση της εμπορικής τους συμφωνίας αργότερα εντός της εβδομάδας
Στάση αναμονής τήρησαν οι επενδυτές στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, εν όψει της υπογραφής της πρώτης φάσης στην εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας στις 15 Ιανουαρίου 2020.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχώρησε -0,26% στις 13.448 μονάδες.
Image
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει άνοδο 0,39% στις 7.617 μονάδες.
Image
Στο Παρίσι ο CAC 40 εμφάνσε απώλειες μόλις -0,02% στις 6.036 μονάδες.
Image
Πτώση -0,52% στις 23.896 μονάδες εμφάνισε ο FTSE MIB στο Μιλάνο.
Image
Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 υποχώρησε -0,26% στις 9.549 μονάδες
Image
Στο ταμπλό πρωταγωνίστησαν οι μετοχές του κλάδου τεχνολογίας.
Οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμους αναμένεται να ολοκληρώσουν την πρώτη φάση της εμπορικής τους συμφωνίας αργότερα εντός της εβδομάδας στην Ουάσιγκτον, με την Κίνα να προχωράει στην αγορά περισσότερων αμερικανικών αγροτικών προϊόντων.
Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ θα άρουν ορισμένους από τους δασμούς που έχουν επιβληθεί στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων, ενώ σύμφωνα με τη Wall Street Journal, οι δύο χώρες συμφώνησαν επίσης να πραγματοποιούν εξαμηνιαίες συνομιλίες προκειμένου να συζητούν και να επιλύουν τις διαφορές τους.
Με τον πιο αδύναμο ετήσιο ρυθμό των τελευταίων επτά ετών κινήθηκε η ετήσια οικονομική ανάπτυξη της Βρετανίας, τον Νοέμβριο του 2019.
Ειδικότερα, η οικονομία διευρύνθηκε τον Νοέμβριο του 2019 σε σχέση με το 2018 κατά 0,6%, παρουσιάζοντας τον πιο αδύναμο ρυθμό ανάπτυξης σε από τον Ιούνιο του 2012.
Μόνο η παραγωγή υποχώρησε τον Νοέμβριο κατά 0,3%.
Όσον αφορά τον τρίμηνο έως τον Νοέμβριο, η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,1% έναντι προβλέψεων για υποχώρηση 0,1%.
Σημειώνεται ότι η πολιτική αβεβαιότητα επιβάρυνε τις βρετανικές επιχειρήσεις και τους καταναλωτές στα τέλη του 2019, καθώς η Βρετανία αναμενόταν να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου μέχρι το βρετανικό κοινοβούλιο να επιβάλλει μια καθυστέρηση και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Boris Johnson, να κηρύξει πρόωρες εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης