Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Alavan Business Advisory: Η διαμάχη ΗΠΑ - Ιράν θα επισκιάσει τον εμπορικό πόλεμο

Alavan Business Advisory: Η διαμάχη ΗΠΑ - Ιράν θα επισκιάσει τον εμπορικό πόλεμο
Σύμφωνα με τον Newton, το Ιράν εξακολουθεί να αποτελεί μία σημαντική απειλή στη Μέση Ανατολή
Η διαμάχη των ΗΠΑ με το Ιράν είναι πιθανό να επισκιάσει τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, εκτίμησε ο Alastair Newton, διευθυντής της Alavan Business Advisory και πρώην Βρετανός διπλωμάτης.
«Εκτιμώ ότι η διαμάχη με το Ιράν θα απασχολήσει περισσότερο τους επενδυτές φέτος, σε σχέση με τον εμπορικό πόλεμο, δήλωσε ο Newton στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.
Όσον αφορά τις διαμαρτυρίες στο Ιράν, ο Newton εκτίμησε πως δεν χωράει αμφιβολία ότι οι αρχές θα επέμβουν, εφόσον θεωρήσουν ότι απειλείται σοβαρά το καθεστώς.
O πρώην διπλωμάτης προβλέπει περαιτέρω αντίποινα από το Ιράν σε βάρος των ΗΠΑ, μετά τις επιθέσεις σε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις την περασμένη εβδομάδα, ως απάντηση στη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Qasem Soleimani.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναλυτής, η ήδη κακή σχέση ΗΠΑ - Ιράν, οδεύει από το κακό στο χειρότερο και δεν υπάρχουν σημάδια για προσπάθεια επίλυσης της κρίσης δια της διπλωματικής οδού.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump έγραψε στο Twitter ότι δεν τον ενδιαφέρει αν το Ιράν επιθυμεί να διαπραγματευτεί, ωστόσο ο Newton τονίζει πως ούτε η Τεχεράνη θέλει να καθίσει στο τραπέζι με τον Αμερικανό πρόεδρο.
Σύμφωνα με τον Newton, το Ιράν εξακολουθεί να αποτελεί μία σημαντική απειλή στη Μέση Ανατολή. 
«Η κατάρριψη του ουκρανικού αεροσκάφους θα μπορούσε να οδηγήσει σε αλλαγές, ανοίγοντας το δρόμο σε μια νεότερη γενιά εκπαιδευμένων αξιωματικών, ώστε να αναλάβουν τη ηνία των Φρουρών της Επανάστασης.
Ο Soleimani ήταν «ένας ιδιαίτερα αδίστακτος άνθρωπος» αλλά «εξαιρετικά καλός» στις στρατιωτικές υποθέσεις.
Οι νεότεροι αξιωματικοί, θα μπορούσαν να ανέλθουν με γοργούς ρυθμούς στην ιεραρχία», υπογράμμισε ο Newton.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης