Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ προς Β. Κορέα: Επιστρέψτε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

ΗΠΑ προς Β. Κορέα: Επιστρέψτε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων
Θετική ένδειξη ότι ο ηγέτης της Β. Κορέας Kim Jong un δεν έκανε πράξη την απειλή του για «χριστουγεννιάτικο δώρο» στις ΗΠΑ
Να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων καλούν τη Βόρεια Κορέα οι ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να επανεκκινήσει ο διάλογος για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.
Σε δηλώσεις του ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Robert O’Brien δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ήλθαν σε επαφή με τη Βόρεια Κορέα για να την προτρέψουν να επιστρέψει στο τραπέζι των διμερών διαπραγματεύσεων.
Όπως είπε ο O’Brien, είναι θετική ένδειξη το γεγονός πως ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong un δεν έκανε πράξη την απειλή να στείλει ένα «χριστουγεννιάτικο δώρο» στις ΗΠΑ.
Αναλυτές εκτιμούσαν πως η δήλωση αυτή ανήγγειλε πως η Β. Κορέα ετοιμαζόταν να κάνει δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς.
«Ήρθαμε σε επαφή με τους Βορειοκορεάτες και τους είπαμε ότι θα θέλαμε να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις στη Στοκχόλμη που είχαν γίνει στις αρχές του Οκτωβρίου.
Τους ενημερώσαμε, μέσω πολλών διαύλων, ότι θα θέλαμε οι συνομιλίες αυτές να επαναληφθούν» τόνισε ο O’Brien.
Το Σάββατο το KCNA, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, μετέδωσε ότι ο Kim έλαβε μια ευχετήρια κάρτα από τον Trump για τα γενέθλιά του αλλά συμπλήρωσε ότι η προσωπική σχέση των δύο ηγετών δεν αρκεί για να επαναληφθούν οι συνομιλίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης