Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Λιβύη κυριάρχησε στη συνάντηση του Charles Michel με τον ισχυρό άνδρα της Αιγύπτου

tags :
Η Λιβύη κυριάρχησε στη συνάντηση του Charles Michel με τον ισχυρό άνδρα της Αιγύπτου
Ο Michel πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη στο Κάιρο από την εκλογή του ως προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Υπέρ της πολιτικής λύσης για την επίλυση της κρίσης στην Λιβύη, τάχθηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου  Charles Michel, κατά τη  συνάντηση του την Κυριακή (12/1) με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Abdcl Fatah al -Sisi.
Ο Michel, προερχόμενος από την Τουρκία όπου είχε συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Erdogan, πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη στο Κάιρο από την εκλογή του ως προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η κρίση στη Λιβύη ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης των Michel και Sisi.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επανέλαβε πως η πολιτική διαδικασία είναι ο μοναδικός τρόπος προς τα εμπρός και πως οι Λίβυοι πρέπει να είναι αυτοί που θα καθορίσουν το μέλλον τους.
Και οι δύο εξέφρασαν την υποστήριξή τους στη διαδικασία του Βερολίνου και στις πρωτοβουλίες του ΟΗΕ που είναι κεντρικής σημασίας προκειμένου να επιτευχθεί μια πολιτική λύση.
Για το Ιράν, ο Βέλγος αξιωματούχος εξέφρασε μεγάλη ανησυχία και επανέλαβε την έκκληση για μέγιστη αυτοσυγκράτηση.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει τις προσπάθειες της Αιγύπτου στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και στη φιλοξενία προσφύγων στη χώρα, αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης